Zwaar terecht: Koerden willen jihadbruiden terug naar IS sturen

Zwaar terecht: Koerden willen jihadbruiden terug naar IS sturen

Ze zijn het helemaal zat daar, van die zeurende vrouwen en huilende kinderen die met hun IS-man/vader mee gingen naar Syrië. De Koerden willen dat ze terug worden gestuurd naar waar ze vandaan kwamen en anders sturen ze hun gevangenen gewoon IS-gebied in! Zo meldt het AD.

Een heel gek idee is dat natuurlijk niet want het zijn allemaal mensen waar de Koerden niet lang voor kunnen zorgen. Zij zijn economisch al niet erg robuust, hebben Erdogan in hun nek aan het hijgen en kunnen er misschien gevangenen voor geruild krijgen.

De Nederlandse overheid heeft al laten weten dat Syriëgangers zich moeten melden bij een Nederlands consulaat in Turkije of Irak. De Russische overheid heeft al wel zijn Syriëgangers opgehaald maar Rutte is dit niet van plan. Het was immers hun eigen keus om naar het Kalifaat te reizen. De vrouwen willen dolgraag terug 'voor de gezondheid van onze kinderen' zeggen zij, maar hadden er geen problemen mee de kinderen mee te nemen naar de absolute hel en terreur die plaatsvond in die zandbak. Ook midden in de oorlog kinderen krijgen was allemaal niet zo'n probleem want Allah zorgde er wel voor dat het goed kwam.

In Indonesië zijn al diverse zelfmoordaanslagen gepleegd door teruggekeerde jihadbruiden dus Rutte doet er wellicht verstandig aan deze IS-ladies maar gewoon buiten de deur te houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties