Zwaar terecht: Koerden willen jihadbruiden terug naar IS sturen

Geen categoriejun 06 2018, 17:00
Ze zijn het helemaal zat daar, van die zeurende vrouwen en huilende kinderen die met hun IS-man/vader mee gingen naar Syrië. De Koerden willen dat ze terug worden gestuurd naar waar ze vandaan kwamen en anders sturen ze hun gevangenen gewoon IS-gebied in! Zo meldt het AD.
Een heel gek idee is dat natuurlijk niet want het zijn allemaal mensen waar de Koerden niet lang voor kunnen zorgen. Zij zijn economisch al niet erg robuust, hebben Erdogan in hun nek aan het hijgen en kunnen er misschien gevangenen voor geruild krijgen.
De Nederlandse overheid heeft al laten weten dat Syriëgangers zich moeten melden bij een Nederlands consulaat in Turkije of Irak. De Russische overheid heeft al wel zijn Syriëgangers opgehaald maar Rutte is dit niet van plan. Het was immers hun eigen keus om naar het Kalifaat te reizen. De vrouwen willen dolgraag terug 'voor de gezondheid van onze kinderen' zeggen zij, maar hadden er geen problemen mee de kinderen mee te nemen naar de absolute hel en terreur die plaatsvond in die zandbak. Ook midden in de oorlog kinderen krijgen was allemaal niet zo'n probleem want Allah zorgde er wel voor dat het goed kwam.
In Indonesië zijn al diverse zelfmoordaanslagen gepleegd door teruggekeerde jihadbruiden dus Rutte doet er wellicht verstandig aan deze IS-ladies maar gewoon buiten de deur te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten