5 manieren om beter te slapen - vanavond al!

Geen categorieapr 24 2015, 16:00
Moeite met in slaap te vallen? Of slaap je wel redelijk snel, maar laat de kwaliteit van je nachtrust te wensen over?
Indien je één van die twee vragen bevestigend kunt beantwoorden hebben wij (dankzij onze vrienden van de Daily Mail) tien tips voor je waardoor je voortaan beter kunt slapen. Het mooiste van dit alles? De meeste tips kun je nu al in de praktijk brengen.
1. Slaap naakt.
Je maakt je partner er niet alleen heel blij mee, maar het is ook nog eens bijzonder goed voor jezelf. Je lichaamstemperatuur is namelijk veel beter als je geen kleding draagt in bed. Bijkomend voordeel? Als je lichaam koel is kan het anti-ouderdomshormoon Melatonine losgaan.
2. Eet een banaan.
Kort voor je gaat slapen moet je vanavond even een banaan verorberen. Bananen zijn niet alleen gezond, maar ze zorgen er ook nog eens voor dat je lichaam stoffen/hormonen aanmaakt die je snel in slaap helpen vallen.
3. Drink een glas warme melk
Deze tip heb je vast meegekregen van je grootmoeder, maar - geloof het of niet - ze had zowaar gelijk. Melkproducten zijn rijk aan slaap stimulerende aminozuren.
4. Neem een bad
Denk erom: een warm bad. Op het moment dat je eruit stapt en naar bed gaat zal je lichaamstemperatuur kelderen wat je automatisch moe maakt. En je weet: vermoeide mensen slapen doorgaans beter.
5. Slaap onder een dun dekbed of deken
"Lekker warm" blijkt bijzonder slecht te zijn voor je nachtrust. Maak het maar wat koeler zodat je lichaam melatonine kan aanmaken en jij heerlijk kunt slapen.
Dat waren de vijf tips, maar ik heb nog een gratis bonus voor je: laat die smartphone 's avonds laat links liggen. Niet naar kijken of zelfs uitdoen. En dan bedoel ik niet slechts 'op het moment' dat je gaat slapen, maar een uur ervoor al.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten