snapshot12

5 momenten waarop Jesse Klaver zijn masker afzette en zijn ware aard liet zien

Geen categoriedec 26 2017, 19:30
Jesse Klaver was aan het begin van dit jaar dé nieuwe held van links. Nou, in de tussentijd hebben we gezien waar deze man echt voor staat; en dat is alles behalve prettig.
Jesse Klaver weet heel goed hoe hij de media en linkse kiezers moet bespelen. Als de camera aanstaat straalt hij van plezier en compassie. Oh ja, Klaver is echt een heel vriendelijke, onschuldige knul, die alleen maar "het juiste wil doen."
Nou, bij verschillende gelegenheden liet Klaver dat 'lieve' masker vallen en zagen we zijn echte aard: dat van een extreemlinkse activist die knettergekke plannen heeft voor de toekomst van ons land.
Daarom hierbij de top 5 momenten waarop Klaver zijn masker afzette en zijn ware aard liet zien.
1. Klaver smeekt Brussel om in te grijpen in Nederland
Het is al erg genoeg dat Klaver de belastingen wil verhogen voor productief Nederland, maar hij maakte het dit jaar nog bonter door Brussel op te roepen iets te doen aan ons belastingstelsel.

"De Nederlandse regering wil de dividendbelasting in 2019 in één keer van 15% naar 0% brengen. Dit is een enorme impuls voor de al langer gaande fiscale ‘race to the bottom’ die uw Commissie juist probeert te keren. Door de afschaffing van de dividendbelasting worden de lasten op kapitaal opnieuw vermindert en ontstaat er een nieuwe route om via Nederland belastingheffing te ontlopen. Daarmee ondermijnt deze maatregel de inspanningen van uw Commissie."

We zullen het maar geen landverraad noemen, maar het komt er wel bijzonder dicht bij in de buurt. Zoals onze eigen Tim Engelbart schreef in november:

"Bah, bah, bah. Oppositie voeren tegen impopulaire maatregelen van dit kabinet: natuurlijk helemaal prima. Een beetje de klikspaan gaan lopen uithangen bij je Brusselse EU-vriendjes: nee, absoluut niet prima. Zelfs achterbaks."

Daar is geen woord van gelogen. Inderdaad: bah!
2. Meneer roept dat we iets aan klimaatverandering moeten doen, maar rijdt rond in een dikke BMW.
Oh hypocrisie, uw echte naam is 'Jesse Klaver':

“Jesse Klaver wil dat het kabinet snel aan de slag gaat met een klimaatwet. „Gas erop!”, zei hij donderdag tijdens het debat. Dit tot hilariteit van premier Mark Rutte, die lachend onthulde dat de leider van GroenLinks zich laat rondrijden in ’een grote BMW’. Die opmerking zorgde al voor gegrinnik in de Kamer. „Gas erop?”, lachte Rutte. „Ik moet even melden dat toen de coalitieonderhandelingen vastliepen, thuis bij Tjenk Willink, de leider van GroenLinks in een grote BMW wegreed en de leider van de VVD naar huis wandelde. Lachend: „Dus ik snap dat ’gas erop’ wel!"

Het is leuk dat de rest van de Kamer hier om kan lachen, maar eigenlijk is het natuurlijk helemaal niet grappig. Klaver wil de gewone man het leven onmogelijk maken om 'het milieu te beschermen,' maar rijdt zelf rond in een dikke BMW. Dat is niet grappig, maar dieptriest. En hypocriet tot op het bot.
3. Linkse samenwerking? Daar is Jesse veel te groot voor!
Na de verkiezingen van dit jaar hoopten alle linkse commentatoren dat linkse partijen eindelijk met elkaar zouden samenwerken. De PvdA was zo klein, de SP en GroenLinks hadden daar maar mondjesmaat van kunnen profiteren... de tijd was rijp om voortaan samen ten strijde te trekken.
Nou daar dacht Jesse Klaver heel anders over. Jesse is namelijk groter en belangrijker dan een "beweging." Zoals wij eerder dit jaar schreven:

Kijk maar naar hoe Klaver dit draait: hem wordt gevraagd naar de linkse beweging die de handen ineen heeft geslagen, en hoe antwoordt hij? Door te zeggen dat hij zich vooral wil focussen op zijn eigen beweging. Daarmee bedoelt hij dus die persoonlijkheidscultus die hij gecreëerd heeft het afgelopen jaar.

Bedankt hoor, Jesse! Je bent de beste vriend van rechts!
4. Jesse Klaver is een leugenaar.
Toen Klaver ervan "beschuldigd" werd dat hij een megalomaan was die zichzelf stelselmatig vergeleek met Barack Obama was dat volgens hem onzin. Niets van waar! Dat zou hij nóóit doen! Echt niet!
Er is maar één probleem met dat verhaal: hij doet dat wel. Heel vaak zelfs.

"Oké dan, dat is dan toch wel een soort van bescheiden van de windmolenchef uit de Tweede Kamer. Toch? Nou nee: het is namelijk niet waar. Zie deze aflevering van Buitenhof eerder dit jaar waarin Jesse Klaver zijn eigen levensverhaal gewoon doodleuk vergelijkt met dat van oud-president Obama...

Hebben ze bij GroenLinks nooit geleerd dat je niet mag liegen?
5. Jesse is een amateuristische druiloor.
Na de geklapte formatie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks kwam er al snel duidelijkheid over de vraag wie verantwoordelijk was voor deze epische mislukking. Het antwoord: Jesse Klaver. Klaver doet weliswaar net alsof hij een politiek genie is, maar feitelijk is hij niets meer of minder dan een amateuristische druiloor:

Halbe Zijlstra die twee vingers tegen z’n hoofd zet alsof het een pistool is en dan de trekker overhaalt, een schreeuwende premier Rutte en VVD-ingewijden die opmerken dat GroenLinks rijp is voor het gesticht: het zijn zomaar wat beelden die voorbij komen vliegen als je de reconstructie van de formatiepoging met GroenLinks in het NRC naleest.

Er komt een beeld naar voren van een Jesse Klaver die gewoon niet kan inschatten hoe mensen buiten zijn bakfietsen-safe space-bubbel denken, dus laat staan hoe hij op hun handelen moet anticiperen. Voor die sociale onhandigheid heeft GroenLinks een hoge prijs moeten betalen: de partij staat nu buitenspel in de formatie, en mag gaan wegrotten in de oppositie.

Natuurlijk zijn we Klaver daar allemaal dankbaar voor. Zijn partij is weliswaar groter dan ooit, maar gelukkig is meneer zo'n slechte leider dat hij daar niets mee heeft kunnen doen. Lekker bezig, Jesse!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten