66 jaar getrouwd koppel gaat uit eten. Dan bezorgt een vreemde hen de verrassing van hun leven

Geen categoriesep 01 2016, 21:00
Je bent nooit te oud om verrast te worden, als het aan deze twee tortelduifjes ligt!
Je zou zeggen dat je na een huwelijk van 66 jaar alles wel gezien hebt. Je hebt geweldige en soms ook hartverscheurende momenten samen gedeeld, hebt aardig wat gezien van de wereld en veel verschillende mensen ontmoet. Maar één ding blijft altijd bijzonder: een goede daad van een wildvreemde.
In 1950 trouwden Betty en Bill Withers, waarna ze elkaars zijde nooit meer verlaten hebben. Ze zijn dol op elkaar, en dat geloof ik graag. 66 jaar is immers niet niets. Dat vind ik, maar dat vond een volkomen vreemde kennelijk ook. Ondanks dat ze dit al 65 keer eerder gevierd hadden, moest en zou het oudere echtpaar hun huwelijk ook dit jaar weer vieren. Dat deden ze in hun favoriete restaurant in de buurt, waar ze al jaren kwamen. Toch verliep de avond niet zoals het doorgaans ging. De twee bespraken uiteraard hun huwelijk tijdens het dinner, wat één van de andere gasten waarschijnlijk moet hebben opgevangen. Hoe het ook zij, aan het einde van de avond had de serveerster een leuke bericht voor hen. Iemand had erop gestaan om hun eten helemaal te betalen, omdat hij of zij het zo'n bijzondere prestatie vond. Ze mocht niet zeggen wie het was, maar wie de gulle gever ook was, Bill en Betty zijn de mysterieuze persoon meer dan dankbaar.
Natuurlijk hadden ze de maaltijd best zelf kunnen betalen, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat er kennelijk toch nog mensen zijn die, gewoon omdat het kan, kleine doch leuke dingen doen voor mensen die ze nauwelijks kennen. En, het moge gezegd worden: anoniem, zonder er überhaupt een persoonlijk bedankje voor te willen krijgen.
Dit zijn de dingen die het leven de moeite waard maken, zelfs na 66 jaar. "Geen enkel huwelijk is perfect" aldus Bill, "maar gelukkig hebben we nooit echte problemen gehad, we zijn nog steeds dol op elkaar". Of ze nog een ander geheim hebben voor hun liefde? Nou, eentje dan:
66_2
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten