70-jarige Marina krijgt bij trouwerij te horen: 'U bent al heel uw leven een man'

Geen categoriemei 11 2015, 17:00
Een bizar verhaal.
Je bent nooit te oud om te leren, en ook nooit te oud om te trouwen. Dus besloot de 70-jarige Marina Willemsen uit het Vlaamse Schilde om met haar man Louis van Heel (77) maar eens te gaan trouwen nadat ze al 38 jaar samenwoonden. Maar toen ze naar de gemeente stapte om in ondertrouw te gaan, kreeg ze te horen dat ze... in feite een man is. Ja, bizar, hè? De Gazet van Antwerpen heeft meer:
Dat was wel even schrikken, hoewel zowel Marina als Louis de feiten rustig opvatten. "Toen we daar vrijdagvoormiddag zaten, zei de dame van de burgerlijke stand: 'Mevrouw, er is wel een probleem, volgens uw geboorte-aangifte bent u al heel uw leven ... een man. Ik zou dat voor uw huwelijk toch maar in orde brengen. Verder maakt Schilde overigens geen problemen."
In de administratie van de gemeente staat dat Marina een man is, maar dat is ze nooit geweest. Ze is er nooit eerder achtergekomen dat ze in de administratie als man staat aangeduid. Marina legt uit hoe dat komt: "Ik ben nooit getrouwd geweest en heb nooit een geboorte-uittreksel nodig gehad. Op mijn identiteitskaart staat trouwens 'V' en voor legerdienst werd ik nooit opgeroepen."
Het ging al mis bij de geboorte: "Twee keer staat er in dat document dat door Schilde werd opgevraagd dat ik op 21 april 1945 in Hove werd aangegeven als 'zoon' van mijn ouders én dat ik aan de ambtenaar ben 'vertoond en erkend te zijn van het mannelijk geslacht'. Zeg nu zelf: zie ik er omgebouwd uit?" Iemand heeft staan slapen bij de aangifte van de geboorte.
Om antwoord te geven op de vraag of ze er omgebouwd uitziet: nee, zeker niet. Bekijk deze foto maar. Marina is gewoon een vrouw. Er is overduidelijk sprake van een bizarre fout. Het zal je maar gebeuren als je besluit naar de gemeente te gaan om te gaan trouwen met de liefde van je leven. Maar ach, het is vast op te lossen bij de gemeente. Het is dus niet alleen een bizar verhaal, maar ook wel een tikje hilarisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten