74 Nederlanders staan op een ISIS-dodenlijst, maar de overheid denkt dat het wel losloopt

Geen categoriejun 23 2016, 21:00
Hollandse nuchterheid op z'n allergevaarlijkst.
Dat ISIS een wereldwijde organisatie is die in ieder land ter wereld wel zou willen toeslaan met aanslagen, blijkt maar weer eens uit het feit dat een nieuwe ISIS-dodenlijst in circulatie is gebracht. Daarop staan duizenden mensen die een doelwit zijn voor ISIS, waaronder 74 uit Nederland afkomstige mensen:

"Op internet circuleert een ’dodenlijst’ van IS met daarop de namen van 74 Nederlanders. De lijst is naar buiten gebracht onder de naam van het ’United Cyber Caliphate’: één of meerdere hackers die beweren gelieerd te zijn aan terreurgroep IS."

Slecht nieuws? Nogal. Maar verder moet je je vooral niet druk maken om dat ISIS hoor! Veredelde breiclub! Ze zijn gewoon wat aan het bangmaken. Aanslagen? Nee joh, ze proberen de mensen gewoon alleen een beetje te laten schrikken! Afzender? Nee, geen zweverige GroenLinks-hippie. Maar de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding, die als doel heeft het voorkomen van terroristische aanslagen in Nederland. Loopt wel los:

"De NCTV denkt dat er daarom geen enkele dreiging is voor de genoemde Nederlanders. „In het verleden zijn vaker van dit soort namenlijsten gepubliceerd op naam van IS, maar voor zover bekend heeft dat nooit geleid tot acties tegen personen op deze lijsten. De genoemde personen behoren niet tot de specifiek door jihadisten genoemde doelwitten van aanslagen. Er is dan ook geen aanleiding te veronderstellen dat de in de lijst genoemde personen daadwerkelijk doelwit zullen worden van terroristen.”"

Totdat er daadwerkelijk een keer écht een bom ontploft en er een Nederland dood is bij een door ISIS gepleegde aanslag. De gemakzuchtigheid waarmee NCTV dit soort dingen aan de kant schuift is wereldvreemd: Brussel, Parijs, Sydney, Canadese Parlement... dat ISIS wel degelijk uit is op bloed, moge helder zijn.
De Nederlandse overheid zou dat een stuk serieuzer moeten nemen: dit soort dreigingen weglachen is een luxe die we nu niet hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten