Gruwelijk! Man traint honden voor vossenjacht, en voert ze jonge welpjes

Geen categoriejun 24 2016, 11:00
Jagen is bloedsport, dat blijkt maar weer eens. Met de nadruk op 'bloed'...
Jagen is een bezigheid die vaag geromantiseerd wordt in allerlei televisieseries en films, maar hoe ongelooflijk gruwelijk het is wordt niet altijd beseft. Case in point? Neem nu de vossenjacht, waarbij jagers met een hele troep honden door de bossen trekken in de hoop een vos te kunnen vinden en die te doden.
Voordat je zo'n jacht kan ondernemen is er eerst wat nodig: je moet honden bijbrengen dat ze zo'n vos naar de keel grijpen, want normaalgesproken zien onze brave Bello's, Borissen en Fikkies niet zo'n gevaar in de evenknie van Vulpix en zijn vriendjes. Honden moet je manipuleren om vossen te doden.
Hoe? Dat is een gruwelijke realiteit. Je moet ze in een gecontroleerde omgeving opjutten om jonge vossen te vermoorden, en als jager moet je dat gedisciplineerd doen. En dus lever je het ene na het andere arme vossenwelpje over aan een roede hongerige honden, die zo'n arm dier dan van het jonge leven beroven. Allemaal voor sport...
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/vosjagen.mp4"][/video]
Op bovenstaande video staat tot op zeker detail vastgelegd hoe zoiets gruwelijks in z'n werk gaat. Een jager haalt een jong vosje op, gooit die naar de honden, moedigt de honden aan het arme dier te doden terwijl het vosje het uitkrijst. Vervolgens gooit hij het lijkje zonder enige ceremonie in de afvalbak en wordt de volgende babyvos gepakt. Een slachtmachine, zoals te zien is op deze video die op 27 mei gefilmd is.
De politie heeft deze vossenmoordenaar, zijn vrouw en een handlanger gelukkig kunnen oppakken en zijn gruwelijke praktijk gesloten. Maar vergis je niet: kennels zoals deze waarin honden worden verziekt om op vossen te jagen zijn nog steeds in groten getale te vinden. Tijd om daar voorgoed eens mee af te rekenen. Als je een barbaar wil spelen, ga je je maar bezighouden met een computerspelletje. Vossen - of welk levend schepsel dan ook - verdienen het niet om zo behandeld te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten