Aanjager van #metoo discussie zou zelf een minderjarige hebben aangerand

Geen categorieaug 20 2018, 8:17
Wat een wanvertoning en ook absurd. Het afgelopen jaar is er veel te doen geweest rondom de #metoo en over heel de wereld heeft het slachtoffers geïnspireerd om hun verhaal te vertellen, of mensen aan te wijzen die hen seksueel hebben misbruikt. Een van de eerste vrouwen die daarvoor zorgde, Asia Argento, wordt nu zelf beschuldigd van seksueel wangedrag.

The New York Times heeft documenten in handen van de advocaten van Argento (42) en de acteur, Jimmy Bennett (22). Bestanden met de beschuldigingen, een betalingsovereenkomst en foto's van de twee in bed, zijn in een e-mail naar de Amerikaanse krant gestuurd door een anonieme afzender.

In e-mailverkeer dat in handen is van The New York Times adviseert de advocaat van Argento haar ook hoe ze het beste kan omgaan met de beschuldigingen.

Argento wordt gezien als voortrekker van de #metoo-beweging, die internationaal bekendheid kreeg nadat de Italiaanse actrice en twaalf andere vrouwen zich hadden uitgesproken tegen Weinstein. Argento liet zich in de media geregeld horen over seksuele intimidatie en de ongelijke positie van vrouwen. Haar vriend, de reiskok Anthony Bourdain, pleegde in juni zelfmoord.

Ze zou al veel geld hebben over gemaakt aan Jimmy Bennett, die naar eigen zeggen is verkracht door haar toen die 17 was. Hij eiste het geld, nadat Argento openlijk Weinstein had beschuldigd. Heel ironisch allemaal en het laat maar weer eens zien dat de dader niet altijd zelf heilig is. ''He who is without sin, cast the first stone.''
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten