Aankomend DENK-Kamerlid Gladys Albitrouw is een blunderende, mensenrechtenhatende leugenaar

Aankomend DENK-Kamerlid Gladys Albitrouw is een blunderende, mensenrechtenhatende leugenaar

Op 21 februari 2019 heeft DENK-medeoprichter Gladys Albitrouw volgens Eduard Nandelall feitelijke onjuistheden en leugens verspreid over zijn bedrijf OptimusAd B.V en hemzelf. Sailliant: want Albitrouw wil toetreden tot de Tweede Kamer wanneer Selçuk Öztürk later dit voorjaar vermoedelijk wordt geïnstalleerd als Eerste Kamerlid.

DENK heeft wetenschappelijk instituut Statera, waarvan Albitrouw directeur is, opdracht gegeven om OptimusAd B.V. te dagvaarden omtrent de uitlatingen die zijn gedaan op de persconferentie van Nandelall, die onthulde dat Statera gefraudeerd had met de subsidie.

De dagvaarding werd aan een verkeerd adres betekend. Het resulteerde in onnodig hoge kosten voor Nandelall en geen eerlijk proces. Nandelall moest op de Twitterpagina van DENK lezen dat zijn B.V. onrechtmatig zou hebben gehandeld en een schade vergoeding zou moeten betalen. ‘Ik schrok mij helemaal kapot en heb meteen mijn advocaat gebeld. Vervolgens blijkt het helemaal niet waar te zijn,’ aldus Nandelall.

De rechtbank te Den Haag heeft de zaak voor het grootste gedeelte afgewezen en OptimusAd B.V. hoeft geen schadevergoeding te betalen. De rechter heeft bij verstek enkel een verklaring van recht afgegeven. Dit gebeurt vaker als de wederpartij niet komt opdagen. Nandelall heeft zijn advocaat Edo Sweebe opdracht gegeven een verzet dagvaarding te laten betekenen waardoor het verstek spoedig zal worden gezuiverd bij rechtbank en hij namens Nandelall zich kan verweren. Nandelall en Sweebe zien de rechtszaak met vertrouwen tegemoet en kunnen zich niet voorstelen dat Statera/DENK in het gelijk zal worden gesteld, vooral omdat vrijheid van meningsuiting een fundamenteel mensenrecht is.

Volgens Sweebe zijn er twee dingen fout gegaan: ‘Statera heeft de rechtbank gevraagd in recht te verklaren dat uitlatingen die zijn gedaan door OptimusAd B.V. onrechtmatig waren. Het is Nandelall die deze uitingen heeft gedaan. Zijn B.V. kan als rechtspersoon hiervoor niet worden aangeklaagd, een B.V. kan namelijk geen uitlatingen doen. Verder heeft Nandelall alleen feitelijkheden en zijn mening verkondigd hetgeen een grondrecht is en tevens in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens is gewaarborgd.’

Gladys Albitrouw deelt op Twitter dat de rechter heeft verklaard dat Nandelall zich onrechtmatig zou hebben uitgelaten over Denk/Statera. Ze valt de pers aan met de vraag waarom hier niks over wordt geschreven. Nandelall: ‘Hier moet toch iets van worden gezegd? Ze spelen het zo dat het lijkt alsof de pers tegen ze is. Zodra iemand of de pers kritiek op ze levert maken ze er een persoonlijke Jihaad van, voorbeelden te over zoals recent nog bij WNL.’

Nandelall is helemaal klaar met DENK en de leugens die ze verspreiden. De subsidie van ruim 15.000 euro die Denk ontving voor het referendum over inlichtingsdiensten is niet besteed zoals de bedoeling was. Zijn marketingbedrijf voerde het marktonderzoek uit en krijgt hiervan de schuld. ‘DENK probeert op een valse manier mij veroordeeld te krijgen en mij zo het zwijgen op te leggen. Ze lappen alle regels van de Nederlandse rechtstaat aan hun laars,’ reageert Nandelall.

Lees meer over:
Denk Eduard Nandelall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer