Aanwijzingen voor terroristische aanslagen in Zweden en Italië: dreigingsniveau verhoogd

Geen categorienov 19 2015, 11:00
Zweden heeft laten weten dat het 't dreigingsniveau voor een terroristische aanslag heeft opgevoerd van drie naar vier. Dit betekent dat de autoriteiten ervan uitgaan dat er plannen zijn om aanslagen te plegen.
Dat bericht Elsevier.
Volgens het magazine zijn er "concrete aanwijzingen voor een terreuraanslag." De situatie is zo serieus dat er nu gezocht wordt naar een specifiek individu: een moslimextremistische Irakees die getraind is in Syrië. Het zou gaan om ene Mutar Muthanna Majid. Zoals je zou verwachten is Mutar een aanhanger van... ISIS: de radicale organisatie die hele gebieden in Syrië en Irak bezet houdt en daar met ijzeren vuist regeert.
Screen Shot 2015-11-19 at 10.31.28
De Zweedse autoriteiten stellen dat de man specifieke plannen heeft om aanslagen te plegen. De verdachte zou via Duitsland naar Zweden zijn gekomen. Zweedse burgers wordt verteld om contact op te nemen met de politie als ze hem ergens waarnemen.
Ondertussen is het ook onrustig in Italië:

Uit informatie van Amerikaanse inlichtingendiensten blijkt dat er vijf verdachten in Italië zijn die plannen hebben om belangrijke gebouwen waar veel toeristen komen op te blazen.

Het zou onder meer gaan om de Sint-Petersbasiliesk in Rome en de kathedraal en het Scala-operagebouw in Milaan. Ook de Italiaanse autoriteiten zeggen dat ze stappen hebben genomen om de beveiliging op te schroeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten