Ach gut, #eenzamejongeren gaat viraal: zielige jongeren hebben moeite contacten te onderhouden

Ach gut, #eenzamejongeren gaat viraal: zielige jongeren hebben moeite contacten te onderhouden

Nederland heeft weer een nieuwe vorm van slachtofferschap ontdekt: eenzame jongeren. Opgezadeld met een internetverbinding en een wereld vol mogelijkheden voor sociaal contact, heeft maar liefst 40 procent van de Nederlandse jongeren toch ten minste één keer per week een gevoel van eenzaamheid. Grote grutjes toch!

Natuurlijk wordt het artikel van de NOS toegespitst op de eenzame Nadï, die wegens gezondheidsklachten thuiszit. Hartstikke sneu voor d'r, en leuk dat ze iemand heeft ontmoet, maar laten we nou niet doen alsof zij met haar situatie de norm is.

Collectieve aanstelleritis
Een groot deel van de jonge mensen (16-34 jaar oud), waarvan veruit de meesten niets mankeert, moet zich namelijk gewoon eens wat minder aanstellen. Het is flink balen als je druk bent met werk, studie en andere verplichtingen, maar dan zorg je maar dat je voor sociaal contact een vast moment pakt.

Hoe moeilijk is het om mensen te leren kennen en daarin te investeren zodat je een goede band opbouwt? Volgens mij is het meer van belang dat je daadwerkelijk geworteld raakt in je omgeving, in plaats van om de zoveel jaar weer van woonplaats verwisselt.

Het is toch van de zotte dat mensen tegenwoordig kennelijk een hashtag nodig hebben om ze aan te sporen om sociaal contact te leggen? Doe eens normaal, man.

Lees meer over:
Jongeren Eenzaamheid aanstellen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties