Hahaha! 'Risico te groot': Amsterdam stopt met inzet handhavers na 02:00 uur

Hahaha! 'Risico te groot': Amsterdam stopt met inzet handhavers na 02:00 uur

Snapt u het nog? De gemeente Amsterdam stopt met de inzet van handhavers in de binnenstad na twee uur 's nachts. De reden? "Na 02.00 uur zijn veel bezoekers in de binnenstad onder invloed en is het risico op escalatie bij interventies groot, wat leidt tot onveilige situaties."

Bewoners in en rondom het gebied van de Wallen kunnen hun ogen haast niet geloven. Daar kwam de brief met de mededeling van de gemeente het hardst aan. De Wallen staan er namelijk om bekend dat het er 's nachts, op z'n zachtst gezegd, een goddeloze teringbende is. Dronken toeristen, vechtersbazen en ander simpel gajes hebben binnenkort vrij spel.

De gemeente denkt er natuurlijk héél anders over. Die hebben namelijk een analyse gemaakt en vinden het simpelweg niet rendabel om handhavers tot 05:30 's ochtends rond te laten lopen. Die menen dat met extra handhavers tijdens de 'piek momenten' (tussen 22:00 en 00:00 uur) de boel wel in toom kan worden gehouden.

Door de boa's van straat te halen, komt de druk bij de politie te liggen. De politie is alleen nu al behoorlijk overbezet. Succes met de inzet van agenten die er al een dienst op hebben zitten en nu tot 05:30 uur het werk van de boa's kan gaan doen. Dat belooft een mooie janboel te worden. Maar eerlijk gezegd is zo'n beetje ieder nieuwsbericht over de gemeente Amsterdam vervuld met die belofte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties