AD-feministe keert zich ook tegen Voetbal Inside. Want René van der Gijp had een pruik op

AD-feministe keert zich ook tegen Voetbal Inside. Want René van der Gijp had een pruik op

"Je zag een vrouw die eindelijk zichzelf kon zijn," maar René van der Gijp vond het hilarisch. En dat mag niet.

Nynke de Jong schrijft zo heel af en toe leuke columns voor het Algemeen Dagblad, maar helaas is haar meest recente opiniestuk een draak van een verhaal. Mevrouw voelt zich namelijk geroepen om de aanval in te zetten op René van der Gijp en Voetbal Inside. Die had namelijk de euvele moed om een grap te maken over transgenders en dat mag niet. Nooit.

Er is ook een redacteur die dát gesprek mocht voorbereiden. Die maakte een gesprek met betekenis. Waar mensen iets van konden leren, of kracht uit konden putten.

Ik zal wel weer een zure feministe zijn die de Voetbal Inside-grap niet snapt. Maar ik denk vooral aan die arme redacteur die deze verkrampte poging tot humor moest faciliteren. Ooit droomde hij vast grote voetbaljournalistieke dromen. Maar toen wilde René ineens een pruik.

Ook schrijft De Jong in buitengewoon positieve bewoordingen over Boudewijn van Spilbeeck die tegenwoordig "Bo" genoemd wil worden en zich als een vrouw kleedt. "Ze schoof ook aan bij De Wereld Draait Door," schrijft De Jong, "en het werd een prachtig gesprek. Je zag een vrouw die eindelijk zichzelf kon zijn. Die opgelucht een juk had afgeworpen, en dit verhaal in de openbaarheid bracht om ook andere transgenders een hart onder de riem te steken."

Want ja, we moeten het tegenwoordig verplicht heel moedig vinden dat iemand dit doet (er ook maar iets van kritiek op hebben of er vraagtekens bij zetten is ten strengste verboten). Je mag er zelfs niet eens een grap over maken. Nee, transgenderism (is dat een bestaand woord? Ja, tegenwoordig wel ja) is heilig. Net zoals je voorheen geen grappen mocht maken over het christendom zo mag je nu geen grappen maken over de nieuwe religie: het progressivisme.

Bij het AD vragen ze zich ook af wat hun lezers van de grap vinden. De twee opties zijn "Het was een foute grap, meer niet" en "Dat ging te ver, VI moet de consequenties ondergaan." Dat menen ze dus serieus he. "Het was een leuke grap" of "niets mis mee" zijn niet eens opties. Nee, de enige opties zijn antwoorden waarbij je de grap veroordeelt.

Ah. Het mediakartel kan écht niet anders dan de boel manipuleren.

Screen Shot 2018-02-05 at 10.25.32

Weet je wat ik ervan vind, AD-redactie? Ik vond het een heel geslaagde grap. Het was hilarisch. De heren én het aanwezige publiek dachten daar net zo over. De enigen die zich daar tegen verzetten zijn doorgedraaide politiekcorrecte cultuurmarxisten die de vrijheid van meningsuiting willen afschaffen om hun eigen tere zieltjes te beschermen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties