AD-feministe keert zich ook tegen Voetbal Inside. Want René van der Gijp had een pruik op

Geen categoriefeb 05 2018, 13:00
"Je zag een vrouw die eindelijk zichzelf kon zijn," maar René van der Gijp vond het hilarisch. En dat mag niet.
Nynke de Jong schrijft zo heel af en toe leuke columns voor het Algemeen Dagblad, maar helaas is haar meest recente opiniestuk een draak van een verhaal. Mevrouw voelt zich namelijk geroepen om de aanval in te zetten op René van der Gijp en Voetbal Inside. Die had namelijk de euvele moed om een grap te maken over transgenders en dat mag niet. Nooit.

Er is ook een redacteur die dát gesprek mocht voorbereiden. Die maakte een gesprek met betekenis. Waar mensen iets van konden leren, of kracht uit konden putten.

Ik zal wel weer een zure feministe zijn die de Voetbal Inside-grap niet snapt. Maar ik denk vooral aan die arme redacteur die deze verkrampte poging tot humor moest faciliteren. Ooit droomde hij vast grote voetbaljournalistieke dromen. Maar toen wilde René ineens een pruik.

Ook schrijft De Jong in buitengewoon positieve bewoordingen over Boudewijn van Spilbeeck die tegenwoordig "Bo" genoemd wil worden en zich als een vrouw kleedt. "Ze schoof ook aan bij De Wereld Draait Door," schrijft De Jong, "en het werd een prachtig gesprek. Je zag een vrouw die eindelijk zichzelf kon zijn. Die opgelucht een juk had afgeworpen, en dit verhaal in de openbaarheid bracht om ook andere transgenders een hart onder de riem te steken."
Want ja, we moeten het tegenwoordig verplicht heel moedig vinden dat iemand dit doet (er ook maar iets van kritiek op hebben of er vraagtekens bij zetten is ten strengste verboten). Je mag er zelfs niet eens een grap over maken. Nee, transgenderism (is dat een bestaand woord? Ja, tegenwoordig wel ja) is heilig. Net zoals je voorheen geen grappen mocht maken over het christendom zo mag je nu geen grappen maken over de nieuwe religie: het progressivisme.
Bij het AD vragen ze zich ook af wat hun lezers van de grap vinden. De twee opties zijn "Het was een foute grap, meer niet" en "Dat ging te ver, VI moet de consequenties ondergaan." Dat menen ze dus serieus he. "Het was een leuke grap" of "niets mis mee" zijn niet eens opties. Nee, de enige opties zijn antwoorden waarbij je de grap veroordeelt.
Ah. Het mediakartel kan écht niet anders dan de boel manipuleren.
Screen Shot 2018-02-05 at 10.25.32
Weet je wat ik ervan vind, AD-redactie? Ik vond het een heel geslaagde grap. Het was hilarisch. De heren én het aanwezige publiek dachten daar net zo over. De enigen die zich daar tegen verzetten zijn doorgedraaide politiekcorrecte cultuurmarxisten die de vrijheid van meningsuiting willen afschaffen om hun eigen tere zieltjes te beschermen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten