Afghaanse asielzoeker steekt zwangere vrouw neer, baby overlijdt

Geen categoriejan 13 2019, 16:00
Bij onze oosterburen heeft zich een gruwelijk misdrijf voltrokken. Een Afghaanse asielzoeker kreeg ruzie met een zwangere Poolse vrouw (25), en stak meerdere keren op haar in. De baby is daarbij om het leven gekomen en de situatie van de vrouw is na een operatie inmiddels stabiel.
Het oorspronkelijke bericht komt van pro-immigratie krant Bild. In Bad Kreuznach gebeurde vrijdagavond iets verschrikkelijks. Een 25-jarige Afghaanse asielzoeker kreeg ruzie met een zwangere vrouw van 25. De politie geeft daarbij aan dat het nog niet bekend is of de twee elkaar kenden. De ruzie liep in ieder geval zó hoog op dat de asielzoeker een mes trok en erop los begon te steken.
Meermaals werd zij in haar buik gestoken waardoor de baby in haar buik is komen te overlijden. Gelukkig werd de levensgevaarlijk gewonde vrouw op tijd naar het ziekenhuis gebracht waardoor zij de moordpoging wél heeft kunnen overleven, al vraag ik me af of ze daar op het moment wel blij om kan zijn. De Afghaan vluchtte voor een korte periode maar werd op het station van Bad Kreuznach aangehouden en in de bak geflikkerd.
U kunt wel nagaan dat deze situatie op zo'n beetje álle terreinen gevoelig ligt en de vrouw nog veel meer te verduren gaat krijgen de komende tijd. Berichtgeving over migranten ligt daar sowieso al gevoelig dus krijg je te maken met zowel extreme als bagatelliserende reacties, want iedereen wil natuurlijk précíés weten wat de Afghaan ertoe heeft geleid dit te doen.
Buiten de steunbetuigingen en racistische reacties om, kun je er geld op inzetten dat iemand zich af gaat vragen 'of de vrouw misschien óók een rol had in wat haar is overkomen?' of 'het misschien wel uitlokte?' Daarmee poneer ik een heel zwartgallig beeld van de mens dat alle fatsoen voorbij gaat, maar lijkt mij helaas niet meer ondenkbaar nu het leven van een zwangere vrouw zo genadeloos is geruïneerd. Ik hoop oprecht dat dit haar bespaard blijft en men zich wél fatsoenlijk gaat gedragen, maar ik ben er bang voor.
Zij zit in een regelrechte hel die nóg erger gaat worden. Ga maar na, ze is op het nippertje in leven gebleven na een aanval, dat is al genoeg reden voor trauma. Daar bovenop komt nog eens het verlies van haar ongeboren baby voor wat éxtra trauma. En mocht ze al zo'n sterke persoonlijkheid (en de juiste hulp) hebben om dat ooit te kunnen verwerken, blijkt ze ook nog eens het middelpunt van de aandacht te zijn waardoor heel het land haar de komende weken blijft herinneren aan wat haar is overkomen. Onophoudelijke terreur...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten