Afghaanse ex-spion voor Nederland stapt naar de rechter

Geen categoriedec 08 2018, 14:00
Het ministerie van Defensie krijgt weer een flinke rechtszaak aan de broek! Ex-spion voor Nederlandse militairen in Afghanistan werd keihard genaaid en eist zijn afgesproken vergoedingen. Dat meldt De Telegraaf.
In een eerder artikel legde ik al uit wat hier precies speelt, maar ik had niet verwacht dat er al zó snel een vervolg zou komen! Michael Ruperti en Frezia Aarts van advocatenkantoor Cleerdin en Hamer zijn begonnen aan de juridische procedure tegen het ministerie van Defensie.
De ex-spion zou recht hebben op een Nederlands paspoort en een flinke vergoeding voor de kosten die hij in Uruzgan heeft gemaakt vanwege zijn werkzaamheden. De ex-spion beweert dat dit is afgesproken met Defensie, diverse commando's noemen hem een regelrechte held en Defensie zelf erkent ook zijn bijdrage.
Nu heeft iedere zaak natuurlijk zijn nuances en details maar op basis van wat er tot dusver in de media is verschenen zou je zeggen dat de Defensie actief moeilijk loopt te doen en geen schijn van kans maakt in de rechtbank. In een vergelijkbare rechtszaak legde Defensie het ook af tegen de aanklager en moest 1,1 miljoen euro ophoesten.
De ex-spion zegt het liever onderhands te willen hebben geregeld maar dat de houding van het ministerie van Defensie hem geen keus laat. Een werkelijk schandalige houding van het ministerie als dit echt waar blijkt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten