Afghaanse ex-spion voor Nederland stapt naar de rechter

Afghaanse ex-spion voor Nederland stapt naar de rechter

Het ministerie van Defensie krijgt weer een flinke rechtszaak aan de broek! Ex-spion voor Nederlandse militairen in Afghanistan werd keihard genaaid en eist zijn afgesproken vergoedingen. Dat meldt De Telegraaf.

In een eerder artikel legde ik al uit wat hier precies speelt, maar ik had niet verwacht dat er al zó snel een vervolg zou komen! Michael Ruperti en Frezia Aarts van advocatenkantoor Cleerdin en Hamer zijn begonnen aan de juridische procedure tegen het ministerie van Defensie.

De ex-spion zou recht hebben op een Nederlands paspoort en een flinke vergoeding voor de kosten die hij in Uruzgan heeft gemaakt vanwege zijn werkzaamheden. De ex-spion beweert dat dit is afgesproken met Defensie, diverse commando's noemen hem een regelrechte held en Defensie zelf erkent ook zijn bijdrage.

Nu heeft iedere zaak natuurlijk zijn nuances en details maar op basis van wat er tot dusver in de media is verschenen zou je zeggen dat de Defensie actief moeilijk loopt te doen en geen schijn van kans maakt in de rechtbank. In een vergelijkbare rechtszaak legde Defensie het ook af tegen de aanklager en moest 1,1 miljoen euro ophoesten.

De ex-spion zegt het liever onderhands te willen hebben geregeld maar dat de houding van het ministerie van Defensie hem geen keus laat. Een werkelijk schandalige houding van het ministerie als dit echt waar blijkt te zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer