RTL Nieuws toont foto's en gaat uit van 'relletjes' in Parijs

Geen categoriedec 08 2018, 13:00
RTL Nieuws heeft een Tweet geplaatst waarin zij foto's tonen van hoe het eraan toe gaat in Parijs met de 'gele hesjes'. Zij noemen het echter 'relletjes', oordeelt u zelf.
Op de 'pleinfoto' kun je wellicht nog spreken van 'een relletje', je ziet immers maar zo'n 50 man. Je kunt echter wel nagaan dat hier flink is ingezoomd. De tweede mooie foto waar weer zo'n 50 man in beeld is geeft totaal geen perspectief op wat zich achter de zichtbare mensen bevindt. Zou dus 'een relletje' kunnen zijn.
Maar dan plaatsen ze een foto van een dikke menigte. Zo'n 100 man in een relatief krappe straat waarvan duidelijk te zien is dat de menigte echt niet direct stopt bij de onderkant van de foto. Bedenk daar dan ook nog bij dat de foto's op drie verschillende locaties zijn genomen en we spreken al van praktisch 200 man verdeeld over drie foto's.
RTL Nieuws probeert dus sarcastisch te doen, wat totaal niet bij ze past, of ze gaan uit van een grove onderschatting over wat hier aan de hand is. Ik hoop dat RTL Nieuws gelijk heeft en het bij deze beelden en 'een relletje' blijft, maar dit lijkt mij om iets veel groters te gaan. Mochten er meer foto's verschijnen die het geschetste beeld van RTL Nieuws bevestigen of ontkrachten dan zal ik dit artikel updaten. Inzendingen zijn welkom!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten