Sylvana Simons, #metoo, immigranten en moslims: Nederlanders weten niet hoe de samenleving eruit ziet!

Geen categoriedec 08 2018, 12:00
Flinke poeier van Pascal Vanenburg op Joop.nl, die ons even met feiten en percentages om de oren slaat omdat we niet meer zien hoe de samenleving eruit ziet. Eens even kijken of daar een speldje tussen te prikken is!
Aanleiding voor zijn gedram is de Sylvana Simons documentaire waar een D66-lid kennelijk Simons even bijschoolt over haar gebruik van het woord 'racisme'. Ik heb de documentaire niet gezien maar een D66-lid die het gebruik van racisme probeert in te dammen bij Simons lijkt me een ronduit hilarisch stukje tv. Maar goed, reden voor Vanenburg om 'The perils of perception' aan te halen, een onderzoek dat mispercepties in de maatschappij aan de kaak stelt, want Nederlanders snappen blijkbaar de ballen van wat er in de samenleving gebeurt.
Zo meent een aanzienlijk deel van Nederland dat de gevangenissen uitpuilen, terwijl er sinds 2014 al 23 gevangenissen zijn opgedoekt. Oké, da's gewoon een feit. Varenburg voegt daaraan toe: de criminaliteit neemt volgens het CBS al jaren sterk af! Totaal onterecht dat het gevoel van onveiligheid zo groot is dus! Over het feit dat daadwerkelijke criminaliteit en geregistreerde criminaliteit nogal verschilt, mede doordat aangiftebereidheid óók sterk is gedaald, hoor je hem dan weer niet!
'Nederlanders denken dat maar liefst 25 procent van alle inwoners immigrant is, het werkelijke percentage is 12 procent!' Wow, sicke diss man. Jammer dat het CBS de regel hanteert dat derde generatie allochtonen gewoon als autochtoon worden beschouwd. Opa Aziz en oma Fatima staan netjes als 'eerste generatie Turkse migranten' te boek, hun zoon Hakim, hier geboren, als 'tweede generatie', maar krijgt Hakim een kind met een tweede generatie Aïsha, dan is dat kind gewoon Nederlands. Gek dat Nederlanders dat kind niet spontaan als Nederlands zien, man!
Blijkt nou ook nog eens dat Opa Aziz en oma Fatima streng gelovig zijn maar Hakim en Aïsha hun kind seculier opvoeden, dan had de Nederlandse bevolking maar moeten snappen dat het geen moslim is. Héél raar dus dat Nederlanders denken dat 20 procent moslim is, in tegenstelling tot de 5 procent die het CBS noemt. Zéér toevallig ook dat Nederlanders 25 procent voor aantal immigranten noemen en 20 procent voor het aantal moslims.
Dan nog #MeToo. Nederlanders gokken dat 'slechts' 38 procent van de vrouwen met seksuele intimidatie te maken heeft gehad sinds het 15e levensjaar. Nou, niet dus! 73 Procent! De definitie wordt natuurlijk niet toegelicht, want voor sommigen is een pets op de kont niet eens #MeToo-waardig waar anderen al wegkwijnen bij een fluitende bouwvakker.
De laatste alinea bevat al helemaal een gigantische kronkel:

"CDA-leider Buma vindt nu dat de Nederlandse gele hesjes moeten worden uitgenodigd (...) en invloed moeten krijgen op het klimaatbeleid. Oftewel: laat (...) mensen op basis van een ontstemd gevoel meebeslissen over de aanpak van problemen die immens onderschat of zelfs compleet ontkend worden. (...) Wat de gele hesjes ook willen (...) is een einde aan de manier van berichtgeving van de Nederlandse media. Media (...) doen wat ze moeten doen: het publiek informeren op basis van feiten. Uit de jaarlijkse Hoopbarometer bleek dat Nederlanders overwegend optimistisch zijn (...) maar dat het vertrouwen in de rest van de samenleving daar ver bij achter blijft. Heel gek is dat niet wanneer je bedenkt dat men nauwelijks een idee heeft hoe die samenleving er werkelijk uitziet."

Raar hè? De media informeert het publiek kennelijk goed op basis van feiten maar het publiek luistert niet en snapt niet hoe de samenleving eruitziet. Toch doet de media het goed dus is het volk waarschijnlijk gewoon te achterlijk. Yeah right, Varenburg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten