Deze statistiek bewijst: Nederland is qua koopkracht niet meer dan een middenmoter in Europa

Geen categoriedec 08 2018, 15:00
We staan zelfs nog onder België en Frankrijk. Op plek nummer 15. Triest.
Volgens premier Rutte is Nederland een ongelooflijk "gaaf" land, waar alle kritiek op zijn kabinet volkomen onterecht is. Het gaat economisch goed! De grote bedrijven gaan er steeds meer op vooruit! En de gewone Nederlander heeft ook al niets te klagen. Het inkomen stijgt weliswaar niet snel, maar hé, een zeurkous die daar op let.
Nou, misschien dat Mark even naar deze grafiek kan kijken:
Screen Shot 2018-12-08 at 14.06.24
Net besteedbaar inkomen per land... voor alle EU-landen. En wat zien we? Nederland staat slechts op een magere vijftiende plek. Zelfs België en Frankrijk doen het beter. En dat is niet eens het ergste. Nee, het meest schokkende zijn de enorme verschillen met de landen die boven ons staan. Bij ons is het netto besteedbaar inkomen 18.823 euro. In Duitsland is dat 22.949. We hebben dus 4.126 minder te besteden dan onze gemiddelde oosterbuur.
Het verschil met de gemiddelde Deen is met 6.755 euro nóg groter. En over de verschillen met Luxemburg, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein wil ik het niet eens hebben. Die zijn zo enorm... daar word je alleen maar depressief van.
Natuurlijk valt er het één en ander aan te merken op het platform van de #gelehesjes -- zoals het gebrabbel over het "verschil" tussen inkomensgroepen - maar wat dit betreft hebben ze wel degelijk een punt: de inkomensontwikkeling van de gewone burger laat te wensen over. En dit terwijl het grote bedrijfsleven cadeau na cadeau krijgt. Het is eigenlijk niet meer te verkroppen.
Screen Shot 2018-12-08 at 14.08.23
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten