Afschuwelijke moord: ISIS-bruid martelt en doodt zwangere vluchtelinge in Syrisch opvangkamp

Afschuwelijke moord: ISIS-bruid martelt en doodt zwangere vluchtelinge in Syrisch opvangkamp

Een Syrisch vluchtelingenkamp in het noorden van Syrië is dit weekend opgeschrikt door een afgrijselijke moord op een zwangere vluchtelinge. Ze is gemarteld en vermoord door één van de ISIS-vrouwen die in het kamp gevangen zit, zo maakte het kamp vandaag bekend.

Terwijl Nederlandse autoriteiten nog altijd met man en macht bezig zijn om ISIS-vrouwen en -kinderen terug binnen onze landsgrenzen te krijgen, zijn de idealistische diplomaten nauwelijks bezig met zich realiseren wat dit betekent voor de veiligheidssituatie in ons land. Case in point? Een moord in het vluchtelingenkamp al-Hol, waar vluchtelingen en vrouwelijke ISIS-leden opgesloten zitten. Dat heeft nu geresulteerd in de brute moord op een vrouw die zes maanden zwanger was.

Het lichaam werd ernstig toegetakeld teruggevonden, en de dader is nog voortvluchtig:

"De situatie op het al-Hol kamp, in Heseke, in het noorden van Syrië, is gespannen. De druk van ISIS-leden op de rest van de mensen in het kamp is groot. Nu werd een zwangere vrouw op brute wijze vermoord in het kamp.

Uit het onderzoek van de veiligheidstroepen en de autopsie van het lichaam, uitgevoerd in het Ziekenhuis van Heyva Sor a Kurd ( Koerdische Rode Halve Maan) in het kamp, bleek dat de vrouw was vermoord. Het lichaam van de gedode vrouw had ook aanzienlijke tekenen van marteling."

De kans dat de moord is gepleegd door een buitenlandse, wellicht Europese, ISIS-bruid is aanzienlijk. In het kamp zitten zo'n 70.000 vluchtelingen en ISIS-aanhangers - allemaal vrouwen en kinderen. Meer dan 10.000 van hen komen oorspronkelijk niet uit Syrië zelf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties