Agressieve Nederturken veranderden vannacht Rotterdam in een slagveld

Agressieve Nederturken veranderden vannacht Rotterdam in een slagveld

Zoals inmiddels wel bekend is, heeft Nederland afgelopen nacht de Turkse minister Kaya geweigerd om een toespraak te houden in Rotterdam, en haar daarna richting Duitsland begeleid. Veel Nederturken waren het niet eens met die zet, en hebben in ruil daarvoor het centrum van Rotterdam in één grote puinhoop veranderd.

We kunnen het hebben over Turkse vlaggen, over het scanderen van Turkse leuzen, over het ontrollen van posters van president Erdogan of het maken van de Wolvengroet. We kunnen het hebben over het veelvuldig schreeuwen van de islamistische strijdkreet Allah Akbar of het uitmaken van Nederlandse regeringsvertegenwoordigers voor nazi's. Maar dat is denk ik niet nodig: die daden spreken voor zichzelf.

Waar ik echter nog wél even de aandacht op wil richten nu de zon weer opkomt, is het onacceptabele slopen van een hele binnenstad omdat je het ergens niet mee eens bent.

Het is aan de ene kant namelijk fascinerend dat deze mensen denken dat ze wérkelijk aan de goede kant staan, terwijl ze stoeptegels uit de straat rukken en die naar de hoofden van de politie slingeren. Alsof de politie de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije veroorzaakt heeft. Maar meer dan fascinerend is het eigenlijk ook gewoon ziek: geweld is uit den boze, en zéker richting onze heldhaftige bewakers van de openbare orde.

Wat extra zuur is, is dat het centrum van Rotterdam rondom de Westblaak nu is veranderd in één grote bende, met overal vertrapte flyers, gesloopte stoepen en losgerukte stenen. En de ME heeft niemand gearresteerd. Dat wil dus zeggen: er is straks geen rellende jonge Turk over om de kosten van deze volledig uit de hand gelopen demonstratie op te verhalen. De Nederlandse belastingbetaler mag er derhalve straks voor zorgen dat alle stenen worden verwijderd, dat alle beschadigingen weer worden hersteld en er extra vegers op pad worden gestuurd om al die Erdogan-stickers van de straat te plukken.

Het is misschien teveel gevraagd van de Nederturkse gemeenschap om wat meer kritisch denkvermogen te vragen omtrent besluiten van de Turkse overheid. Maar wel kunnen we vaststellen dat er geen excuus mogelijk is het voor het veranderen van een stadscentrum in een regelrechte ravage. Ik hoop dat wat Turkse demonstranten dan ook met schaamrood op de kaken wakker worden vanochtend, voor hun vandalisme en straatvervuiling van afgelopen nacht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties