Ah nee hè... Duitse sekte duikt op in Enschede, ronselt leden bij Hogeschool Saxion

Ah nee hè... Duitse sekte duikt op in Enschede, ronselt leden bij Hogeschool Saxion

Stock photo van sektelid via Shutterstock.com, Rainer Fuhrmann

Hogeschool Saxion in Enschede blijkt ineens te worden geteisterd door een stel Duitse mafklappers van een christelijke sekte, die leden proberen te ronselen. Daar heeft toch helemaal niemand zin in...

Zelf zit ik in de laatste fase van m'n studie op Saxion. Ik ben er dus niet meer zo vaak te vinden en dat is maar goed ook. Anders zat ik nu misschien ook wel bij een Duitse christelijke sekte! Studenten zijn namelijk, blijkbaar, nog vatbaar voor die onzin ook!

Zeker één Enschedese student (nee, niet ik) is, volgens zijn vader, "totaal gehersenspoeld". Het lijkt te gaan om zo'n stereotype sekte zoals we die van Amerika kennen: van die Charles Manson-achtige mafklappers.

En dat is het vreemde aan dit verhaal. Hoe sommige mensen in die tijd in een sekte terecht zijn gekomen, kan ik best wel begrijpen. Mensen langzaam isoleren van hun omgeving en naar jouw groepje toetrekken lukte toen een stuk beter. Maar dat je als moderne ~20-jarige hbo-student hier nog intrapt, kan ik niet begrijpen.

De student heeft kennelijk z'n bezittingen opgegeven (afgegeven aan de sekte) en leeft sinds drie weken in een commune. Het lijkt mij toch dat daar behoorlijk wat indoctrinatie aan vooraf moet zijn gegaan, via Skype blijkbaar. Door de student met Bijbelteksten te bestoken.

Ik zal binnenkort eens even een kijkje nemen bij Saxion. Enschede heeft al genoeg mafkezen rondlopen op het moment, ook Duitse. Maar nu is het feest dus echt compleet... Wat een circus hier.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties