shutterstock 1453398854

Nieuwe persconferentie virusmaatregelen: inreisverbod, scholen blijven open, ondersteun hulpverleners en stop met hamsteren

Geen categoriemrt 13 2020, 17:00
Premier Rutte gaf zojuist een persconferentie over nieuwe maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Ook lichtte hij bestaande maatregelen toe. Nederland heeft nu een reisverbod ingelast voor 'corona-haarden' maar scholen blijven gewoon open.
Vanaf 18:00 uur (Nederlandse tijd) zullen er geen personenvluchten meer naar Nederland komen vanuit China, Italië, Zuid-Korea en Iran. Vrachtverkeer blijft vooralsnog ongehinderd.
Opvallend is dat Rutte, die reageerde op de kritiek dat de scholen open zijn gebleven, vierkant achter zijn besluit bleef staan. Kinderen (tot een jaar of 20) zouden volgens de experts een beperkt risico voor besmetting zijn. Bij het minste of geringste hoestje raadt Rutte aan om naar huis te gaan en thuis te blijven.
Ook deed de premier een oproep! Mensen die op één of andere manier een rol als hulpverlener hebben, zouden zoveel mogelijk moeten worden ondersteund. Hij lijkt hiermee te willen zeggen dat je bijvoorbeeld niet op bezoek moet gaan bij iemand die verpleegster is, als er kans op besmetting kan zijn. Verder zei hij dat hamsteren onnodig zou zijn en eigenlijk alleen maar voor paniek zou kunnen zorgen. Rutte zegt: "Stop daarmee!"
Feitelijk verandert er dus niet zoveel. Scholen blijven open en vluchten uit corona-haarden worden geschrapt. Dat Nederland afwijkt qua maatregelen is helemaal prima, want dat fluisteren de experts kabinet-Rutte in. Niks nieuws aan de horizon dus, ondanks een verdubbeling van het aantal doden in één dag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten