Nieuwe persconferentie virusmaatregelen: inreisverbod, scholen blijven open, ondersteun hulpverleners en stop met hamsteren

Nieuwe persconferentie virusmaatregelen: inreisverbod, scholen blijven open, ondersteun hulpverleners en stop met hamsteren

Mark Rutte staat de pers te woord. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

Premier Rutte gaf zojuist een persconferentie over nieuwe maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Ook lichtte hij bestaande maatregelen toe. Nederland heeft nu een reisverbod ingelast voor 'corona-haarden' maar scholen blijven gewoon open.

Vanaf 18:00 uur (Nederlandse tijd) zullen er geen personenvluchten meer naar Nederland komen vanuit China, Italië, Zuid-Korea en Iran. Vrachtverkeer blijft vooralsnog ongehinderd.

Opvallend is dat Rutte, die reageerde op de kritiek dat de scholen open zijn gebleven, vierkant achter zijn besluit bleef staan. Kinderen (tot een jaar of 20) zouden volgens de experts een beperkt risico voor besmetting zijn. Bij het minste of geringste hoestje raadt Rutte aan om naar huis te gaan en thuis te blijven.

Ook deed de premier een oproep! Mensen die op één of andere manier een rol als hulpverlener hebben, zouden zoveel mogelijk moeten worden ondersteund. Hij lijkt hiermee te willen zeggen dat je bijvoorbeeld niet op bezoek moet gaan bij iemand die verpleegster is, als er kans op besmetting kan zijn. Verder zei hij dat hamsteren onnodig zou zijn en eigenlijk alleen maar voor paniek zou kunnen zorgen. Rutte zegt: "Stop daarmee!"

Feitelijk verandert er dus niet zoveel. Scholen blijven open en vluchten uit corona-haarden worden geschrapt. Dat Nederland afwijkt qua maatregelen is helemaal prima, want dat fluisteren de experts kabinet-Rutte in. Niks nieuws aan de horizon dus, ondanks een verdubbeling van het aantal doden in één dag.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties