Nederland nu 5 nieuwe doden! Chaos op scholen door halfbakken maatregel: lege klassen en onduidelijkheid

Door halfbakken maatregelen voor scholen is op diverse plekken chaos ontstaan. Al lijkt het sowieso al too little, too late. Het dodental door het coronavirus in Nederland staat inmiddels op 10. Er zijn 5 nieuwe doden en 190 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het totaal aantal besmettingen staat op 804.

De overheid en het RIVM lijken er alles aan te doen om maar geen échte maatregelen te hoeven nemen. Dan krijg je dit soort geouwehoer: scholen worden niet gesloten maar men moet zoveel mogelijk thuis werken. Maar kinderen hoeven ook niet perse naar school en er komt geen boete als je je kind thuis houdt.

Het resultaat is volkomen logisch. Onnodig naar school komen, halflege klassen en lessen die alsnog uitvallen. Allemaal het resultaat van beleid om verdere besmetting te voorkomen, terwijl men dus wel nog steeds het risico op contact en dus besmettingsgevaar heeft.

Diverse landen hebben hun scholen al dichtgedaan, waaronder Frankrijk. President Macrón lichtte dit besluit toe door te zeggen dat kinderen weliswaar geen risicogroep vormen, maar wél anderen gemakkelijk kunnen besmetten. Het openhouden van scholen heeft dus als mogelijk effect dat het aantal besmettingen flink op kan lopen.

En dat is een enorm risico! In 0,9 t/m 7 procent van de gevallen is besmetting dodelijk. Ouderen lopen het grootste risico en grofweg 20 procent van de (totale) besmette gevallen komt op de eerste hulp terecht. Is men er op tijd bij, dan is die 0,9 procent het meest waarschijnlijk. Raakt het zorgsysteem overbelast? Dan is die 7 procent eerder de uitkomst. En Nederland komt niet verder dan ‘strenge adviezen’…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Hendrie1963

  Bedankt rutte maar en de rest van deze onnozele verstandloze nietszeggende regering

  1. Lambieck

   Hendrie1963 for president!
   Voor een glorieus Nederland.

   1. Seneca

    @lambieck
    ik dacht dat jij hiervoor in aanmerking zou komen. jouw hersenloze reacties, namelijk, vallen in de regeringsburelen niet op. een idioot meer of minder op het Binnenhof wekt ook geen verbazing meer.

    1. Julian

     @Seneca. Mooi jij hoort dan zeker bij het groepsportret.

    2. ikweetwatikwil

     Seneca Je hebt gelijk. Maar er zijn mensen,ja echt, die blijven bewust blind. Voelen zich daar veilig bij. Niets kan hen helpen. Jammer.

    3. Original NL

     De hielenlikker en nuttige linkse idioot lambieck..net zo dom als de gelijknamige stripfiguur…dus prima gevonden nick.

 2. M. Brandenburg

  130.000 geregistreerde gevallen wereldwijd, dit getal is lager dan wat er werkelijk geinfecteerd is dat getal zou zomaar drie keer hoger kunnen liggen. Alle doden worden op dit moment extreem gemonitord, dan komen we op 4700 doden wereldwijd…… Het is een ernstig virus maar het wordt verschrikkelijk gehypt. Zeker wanneer we enkel deze week tot de ontdekkng kwamen dat ook mensen die geen symptomen hebben, dus wel geinfecteerd zijn, het virus kunnen overdragen, al die mensen zonder symptomen zijn geen geregistreerde gevallen, waardoor het percentage doden spectaculair daalt, en dus mog veel lager ligt dan het percentage gebaseerd op geregistreerde geinfecteerden.

  1. Kretoloog

   Ook in 2020 nog steeds: Ruim 3000 doden per dag (!) aan Tuberculose. En 2000 doden per dag (!) aan ‘gewone’ griep. Hoor je niemand over.

   Het is alleen maar Corona dat het nieuws haalt. Tot nu toe (na 3 maanden): 50 doden per dag. In totaal 4700, waarvan 75% in China.

 3. Bolland

  DDS doet lekker mee met het aanwakkeren van de massahysterie, feiten zijn: op 7,7 miljard!!! aardbewoners 140.000 corona gevallen en 5100 doden tot nu.
  Nederland in 2020 3200 doden aan griep, wereldwijd ongeveer 450.000, niets over gelezen!!

 4. Bolland

  Ben FvD stemmer en ook zij doen ook dapper mee, bizar, valt me tegen.Snap dat ze er politiek slaatje uit willen slaan, maar dit gaat mij te ver, is puur angst zaaien.

  1. Politiek Profeet

   Ambtenaren van linkse huize en gristenen vanuit stinkkruizen worden massaal gemobiliseerd om de sociale media te beinvloeden… moet ook wel uiteraard want pinokkio en zijn rattenplaagbende zijn natuurlijk vrij wild op dit moment.
   Komt voort uit hun achterlijke manier van reageren en domweg weglachen van serieuze aangelegenheden….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.