Coronavirus - Situatie Italië heftiger met de dag, sterftecijfer nu 7,2 procent: +250 doden, +2547 besmettingen

Coronavirus - Situatie Italië heftiger met de dag, sterftecijfer nu 7,2 procent: +250 doden, +2547 besmettingen

Een corona-patiënt wordt per stretcher vervoerd. Bron: cpt.kama / Shutterstock.com.

De situatie met betrekking tot het coronavirus in Italië escaleert. Met +2547 nieuwe besmettingen en +250 nieuwe doden dendert deze coronatrein niet alleen onverminderd voort, hij versnelt zelfs! Italië heeft nu in totaal 17.660 besmettingen en 1.266 doden geconstateerd.

Vijf dagen geleden braken ze al records met 1.500 nieuwe besmettingen en 133 doden in 24 uur. Drie dagen geleden registreerden ze 'maar' 977 nieuwe besmettingen én 168 doden, opnieuw een record. Ze zouden zo'n 73.000 tests hebben uitgevoerd (sinds gisteren).

Om een beetje een beeld te geven van waarom het daar zó hard (en dus steeds harder) misgaat: Italië heeft ongeveer 5.000 bedden voor de intensive care, waarvan 1.800 in Lombardije en Venetië. Met een beetje improviseren zouden ze daar 50 procent meer aan toe kunnen voegen. Ze zitten dus al aan hun limiet door 14.955 active cases: mensen die nog in behandeling zijn.

De burgemeester van Castiglione d'Adda, een stadje van 5.000 in het epicentrum van Lombardije, had slechts één dokter beschikbaar voor honderd coronapatiënten. Drie andere doktoren waren zelf ziek of in quarantaine.

Dat bij elkaar heeft het effect dat véél mensen die acute hulp nodig hebben, in de wachtrij komen te staan tussen andere mensen die de hulp net zo hard nodig hebben. Zij die eindelijk aan de beurt zijn, worden geholpen door hulpverleners die misschien al wel een dag of twee wakker (en non-stop aan het werk) zijn. Dit is, zonder overdrijven, een regelrecht horrorscenario.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties