Update coronavirus! Italië rapporteert hoogste aantal doden (168) in 24 uur

Italië rapporteerde zojuist 977 nieuwe patiënten en (voor Italië) het hoogste aantal doden binnen 24 uur: 168. Het lijkt er dus op dat het coronavirus steeds wilder om zich heen begint te grijpen en dat Italië eigenlijk te laat is met allerlei (rigoureuze) maatregelen die het heeft genomen.

Hier een screenshot van de meest recente cijfers van de zwaarst getroffen landen:

Knipsel

Italië is Zuid-Korea en Iran ruim voorbijgeschoten. Niet alleen door ruim 2.000 – 2.500 meer besmettingen te hebben geïdentificeerd, maar ook door véél meer doden in de afgelopen 24 uur te hebben geregistreerd! En niet zo’n beetje ook… Van de 256 nieuw geregistreerde doden (10-3-2020 om 20:00 uur) is 75 procent van Italië!

China en Iran
Het geeft natuurlijk geen compleet en volledig betrouwbaar beeld. China is blijkbaar gestopt met tellen en Iran vertrouw ik het narekenen van m’n boodschappenbon nog niet toe.

Italië en Zuid-Korea
We weten dat Italië zo’n beetje iedereen controleert en op 7 maart in totaal al 43.000 tests had uitgevoerd. Zuid-Korea ging al helemaal in de vijfde versnelling en had op 2 maart al bijna 110.000 tests uitgevoerd. Zij voerden daarna nog eens zo’n 15.000 tests per dag uit, gratis, en hebben inmiddels bijna 200.000 mensen getest. De Zuid-Koreanen durven nu voorzichtig te beweren dat ze het ergste inmiddels wel denken te hebben gehad: een totaal van ~7.300 besmettingen en iets meer dan 50 doden.

En nu is dus ook direct duidelijk wat hier zo zorgwekkend aan is. Zuid-Korea lijkt snel, efficiënt en rigoureus te werk te zijn gegaan. Italië nam te laat maatregelen en krijgt het niet onder controle. Er is écht wel wat aan de hand daar, wat voor een deel ook te verklaren is door besmettingen in ziekenhuizen. En laat Nederland nou net óók die kant opgaan

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Svetlana Malinova

  Het Coronavirus is ontstaan in een laboratorium die in de handen is van Trump en connecties. Dit is het werk van de van de illuminatie waar ik jaren lang voor gewaarschuwd heb. Israel en CIA werken ook mee met dit complot. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit in te zetten tegen de islam (de enige religie van de vrede). Nu heeft de zionistische wereldorde gewonnen en zullen we allemaal vernietigd worden

  1. Seneca

   ons sletje die zich volgaarne, bij de Turkse bakker, laat bevredigen is terug! de samenzweringstheorieën vliegen weer om de oren. sletje, snel terug en vraag om de gebruikelijke, niet vegetarische, versnapering.

  2. Gewoon werken

   Behhh

  3. Bockbeer

   Anne Sophe Schillersdorf beeeeeh?

  4. ervi

   @Sletvana -Dit is het werk van de illuminatie waar ik jaren lang voor gewaarschuwd heb-
   Dus dat bedoelde jij dus altijd met ; beeeeeheeeeeheeeeeheeeee. En iedereen maar denken dat je verstandelijk beperkt was. Sletje toch!

 2. ervi

  Een ziekenhuis of all places geeft de grootste kans op een infectie. Een ruim aanwezige collectie ziekteverwekkers en prima kruisbesmettingskansen. Mondkapjes + handdesinfectie zijn een lachertje natuurlijk.

 3. Kretoloog

  Italië kent na Japan de oudste bevolking ter wereld. De gemiddelde leeftijd van de mensen die in Italië aan Corona zijn overleden, is 81. Vaak hadden die te kampen met een onderliggende ziekte aan hart, longen of nieren. Geen wonder dat het virus hier veel slachtoffers maakt.

  1. Arubano

   Precies dat. Ik ben ook benieuwd hoeveel gewone griepdoden er in deze periode vallen?
   Misschien/waarschijnlijk veel meer?

 4. Peetjoh

  Dat is ook het hele eieren eten. De telling. In Italië tellen en testen ze. Dus daar komen de cijfers vandaan. Die hebben niks te verbergen. In al die andere landen waaronder Nederland klopt de telling gewoon niet. Inderdaad veel ouderen in Italië al is 30 % onder de 50. Chinese cijfers kloppen al niet vanaf begin. We moeten het afwachten en jezelf beschermen meer kan je niet doen. Voorlopig hebben ze de eerste besmette patiënt in Italië nog niet gevonden die de rest heeft aangestoken.

 5. Fonz

  Corona is een hype…

  1. Peetjoh

   Ja fonz. Hier een nieuw bericht van onze ic artsen. Ook in ons land stoppen ze met 80+

   De vereniging van intensive care-artsen heeft maandag een ‘draaiboek pandemie’ aan de leden gestuurd. Daarin wordt voorgerekend dat de beschikbare IC-capaciteit beperkt is.

   De grenzen kunnen over twee weken al bereikt worden. De ervaring van andere landen leert dat 10% van de besmette mensen IC-verzorging nodig heeft. Er zijn op dit moment 200 IC-plaatsen met quarantaine-voorzieningen. Als er 2000 besmette Nederlanders zijn komt de grens van de capaciteit dus al in zicht.

   In Nederland zijn in totaal zo’n 1.150 IC-bedden. Die zijn lang niet allemaal beschikbaar, de gemiddelde bezettingsgraad van een IC-afdeling is zo’n 70 procent, schrijft De Volkskrant. IC-arts Gommers zegt tegen de krant dat met kunst en vliegwerk daar wel wat rek in zit. Maar die is niet onbegrensd, ook al omdat er behalve plaats ook gespecialiseerd verplegend personeel nodig is.

   De vereniging denkt dat de grens kan worden bereikt. Misschien pas als het aantal patiënten boven de 10.000 komt, maar ondenkbaar is dat niet. Gommers: ‘In het uiterste geval kunnen we mensen van ­ouder dan 80 niet meer opnemen.’

 6. inert

  Door het Coronavirus heeft de EU wel een legitieme reden, gelukszoekers niet toe te laten!
  Gewoon zeggen “vol is vol” is overigens al een gerechtvaardigde stellingname, zónder de actuele virus uitbraak!
  Maar dat vergt veel politieke moed, en is natuurlijk teveel gevraagd voor laffe linkse beleidsmakers.

  1. Peetjoh

   Ja dat gebeurt nog niet. Beetje jammer maar verwacht. Ik zou ze allemaal testen en zeggen, nee je heb corona je mag er niet in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.