Ahmed Marcouch (PvdA) is selectief verontwaardigd over geweld

Ahmed Marcouch (PvdA) is selectief verontwaardigd over geweld

Marcouch houdt zijn mond over de polderjihadi's die dreigen met aanslagen.

Wie de ophef de afgelopen dagen heeft gemist: op een Facebook-groep met de naam 'Steun de PVV' zijn een handvol achterlijke opmerkingen geplaatst onder stukjes over moskeeën die in Zweden in brand zijn gestoken. "Zouden ze hier ook moeten doen," en meer van die opmerkingen.

PvdA-Kamerlid en salafistengedoger Ahmed Marcouch wil dat het Openbaar Ministerie in actie komt tegen de oproepen op Facebook, en terecht. Het is niet oké om op Facebook - of waar dan ook - te zeggen dat je een landelijke brandbommendag tegen moskeeën wil. Dan ben je niet alleen oliedom, dan ben je ook nog eens strafbaar bezig. De Telegraaf schrijft:

De beheerder van de pagina heeft inmiddels een deel van de reacties verwijderd. Dat gebeurde nadat opiniesite Joop.nl erover had bericht. Toch moet het OM stappen nemen, meent de PvdA'er. Daardoor wordt "duidelijkheid" geschapen. De Facebookpagina is geen officiële uiting van de partij van Geert Wilders.

Natuurlijk doen ze bij Joop.nl net alsof de Facebook-pagina een echte PVV-pagina is waar alle PVV'ers van Nederland vinden dat moskeeën in de hens moeten worden gestoken, maar dat is onzin. De pagina heeft helemaal niets te maken met de PVV.

Ik denk dat de beheerder van de pagina het gewoon te zwaar heeft met het grote aantal comments. Als je pech hebt, heb je een dagtaak aan het monitoren van alle reacties op zo'n pagina. Dat is bijna niet te doen. Als ik de beheerder van zo'n pagina was, zou ik de boel maar sluiten.

Dat gezegd hebbende, ik heb een probleem met de reactie van Marcouch, die gelooft dat "de moslimhaat" nog steeds toeneemt. Want wat gebeurde er gisteren, nota bene vóór het Tweede Kamergebouw waar Marcouch werkt? 17 à 18 jihadi's protesteerden tegen het vastzetten van terroristen en terrorismeverdachten op de terroristenafdelingen van gevangenissen in Vught en Rotterdam.

Een van de jihadi's zei dat wij, Nederland dus, "solliciteren voor aanslagen". Dat is een dreigement. Dat is Nederland-haat. Maar daar horen we Marcouch dan weer niet over, want er wordt niet opgeroepen een moskee te vernielen met een brandbom. Dat noemen we selectieve verontwaardiging. Ik vind het hypocriet. Waarom houdt Marcouch zijn mond over de dreigjihadi's? Kom op, ook dáár moet het OM op worden afgestuurd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties