Ajax maakt de titelstrijd weer spannend: PSV wordt met 3-0 van de mat gespeeld

Geen categoriedec 10 2017, 20:00
Kan Ajax dan tóch meedoen om de titel?
Tot nu toe heeft Ajax een wat tegenvallend seizoen. Niet zo gek natuurlijk aangezien de Amsterdammers voor vandaag maar liefst 10 punten minder hadden dan koploper PSV. In Ajax-kringen is dat volstrekt onacceptabel. Als er één club ieder jaar kampioen wil worden is het Ajax immers wel. In Amsterdam wordt een titel niet gezien als een prestatie, maar als een must. Ieder seizoen zonder titel is een verloren seizoen.
Vandaag speelden Ajax en PSV tegen elkaar. De opdracht voor Ajax was dat er gewonnen moest worden, en het liefst met overtuigende cijfers.
Nou, dat is gelukt. Hoewel de wedstrijd een tijdlang saai was opende David Neres in de zestigste minuut de score voor de Amsterdammers. Daarna was het hek van de dam. In de 63e minuut verdubbelde Lasse Schöne de score met en heerlijk schot... en in de 71e minuut was het weer raak, toen door Donny van de Beek.
Hoewel PSV nog wat kansen kreeg konden de Eindhovenaren niet scoren. De eindstand was dus 3-0. Een belangrijke overwinning voor Ajax, en een potentieel beladen nederlaag voor PSV.
Overigens is het heerlijk om te zien dat AZ ook weer meedoet.