Alberto Stegeman laat gaten zien in veiligheid van het leger: plaatst nepbom in Oldebroek

Geen categorieaug 30 2018, 13:00
Men zou verwachten van het leger dat de veiligheid van de militairen gewaarborgd blijft. Sterker nog, je verwacht dat niemand zich ook maar een seconde onveilig hoeft te voelen in een legerbasis. We weten al een tijdje dat de status van het legerapparaat om te janken is, maar het schijnt misschien nog droeviger gesteld te zijn dan gedacht. De tv-presentator Alberto Stegeman heeft een nepbom weten te plaatsen in de legerbasis van Oldebroek, voor zijn programma Undercover in Nederland.
Met deze actie wilde Stegeman laten zien dat de veiligheid van de militairen belabberd is. Als een tv-presentator zonder al te veel moeite binnen kan komen, wat moeten échte vijanden van het leger dan niet denken? Nederland doet mee aan een aantal internationale missies en er zijn genoeg mensen op de wereld die het Nederlandse leger willen laten boeten daarvoor. Het zet ook te denken, wat als een legerbasis niet goed beveiligd is, wat kunnen we dan wel verwachten van de effectiviteit van het Nederlandse leger?

,We zijn bij twee kazernes in 't Harde geweest, op meerdere momenten en met meerdere personen'', aldus Stegeman. ,,We hadden geen defensiepassen, ook geen vervalste. We hadden geen afspraken en geen militaire kleding. En toch hebben wij daar uren op verschillende dagen kunnen rondlopen. En we hebben vorige week een nepbom geplaatst in Oldebroek, daar ben ik ook zelf bij geweest.''

Volgens Stegeman moet zijn recente bezoek gezien worden als een follow-up van eerdere uitzendingen.,,Ik heb twee keer eerder een uitzending gemaakt. Tien jaar gelden in Havelte en op de militaire vliegbasis Woensdrecht. Twee jaar geleden ben op de grootste legerbasis in Oirschot geweest. Hennis zei toen dat er op alle locaties verscherpt toezicht zou komen dat het verbeterd zou worden. Dat is natuurlijk iedere keer de reactie. Dat het om een incident gaat. Dus wij vonden het wel tijd worden om te checken of de beveiliging nu beter zou gaan.''

Het is werkelijk waar schandalig. Stegeman heeft aangegeven de details niet prijs te geven hoe hij het precies heeft gedaan, maar dat hij wel de overheid zal inlichten hoe en wat. Dat is maar goed ook, anders hadden kwaadwillenden daar al gebruik van willen maken. De mensen op een legerbasis voelen zich veilig en als Stegeman iemand was geweest die kwaad in de zin had, dan waren heel wat mensen in levensgevaar verkeerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten