Filmpje! AfD-leider Alice Weidel reageert op politieke moordpoging AfD-politicus

Filmpje! AfD-leider Alice Weidel reageert op politieke moordpoging AfD-politicus

Frank Magnitz (66) ontkwam na afloop van een nieuwjaarsreceptie ternauwernood aan de dood toen een passant ingreep terwijl drie personen hem bewusteloos sloegen en op zijn schedel trapten. Het had niet veel gescheeld of de AfD-politicus uit Bremen was morsdood geweest en hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht. Duitse politieagenten moesten vervolgens in het ziekenhuis zijn veiligheid garanderen en hielden wacht. De Duitse politiek reageerde geschokt op de mislukte politieke moordpoging op een parlementslid. Heiko Maas van de SPD veroordeelde het geweld: "Violence should never be a means for political disputes – totally regardless against whom or what the motives for it are. Whoever carries out such a crime has to be punished accordingly."

Nu reageert Alice Weidel, leider van Alternative für Deutschland (AfD), op het incident:

Op de beelden is een aangeslagen en boze Alice Weidel te zien. Ze zegt: "Ik ben absoluut geschokt door deze verschrikkelijke daad en kan enkel constateren dat de hetze tegen de AfD door de media tegen een democratische partij haar vruchten afwerpt." Daarmee refereert Weidel naar de uitingen in de pers en de wijze waarop haar partij in beeld wordt gebracht. Volgens haar zit er een verband tussen hoe de media haar partij afbeelden en het geweld van de daders. Ongeveer een analyse zoals we die kennen van het moordcomplot tegen Pim Fortuyn, waarbij media ook een groot aandeel toegeschoven kregen in de beeldvorming van Fortuyn als 'extreemrechtse politicus'. De reactie van Cem Ozdemir (Bündnis 90/Die Grünen) kon op flinke kritiek rekenen van Weidel.

Volgens Weidel bewijst deze reactie hoe stompzinnig de volksvertegenwoordiging in Duitsland momenteel is. Ze stelt: "Het is onbegrijpelijk hoe de domheid en barbarisering in de Duitse politiek om zich heen grijpen en ik hoop dat hier snel een einde aan wordt gemaakt." Het is natuurlijk dubbelzinnig dat politici allemaal hun afkeuren uitten, maar vervolgens gewoon doorgaan met het framen van hun politieke tegenstanders als 'nazi'. Dan kun je wel geweld als dusdanig veroordelen maar als je tegelijkertijd gebruikt maakt van een polariserend vocabulaire dan ligt politiek geweld altijd op de loer. Eerst moeten de dames en heren politici elkaar gaan respecteren en hun woorden zorgvuldiger kiezen.

De politie vermoedt dat er inderdaad sprake is van een politiek moordcomplot, maar doet nog onderzoek naar de zaak.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties