Alle 'eerwraak'-roepers in hemd gezet: OM beklemtoont dat moordpartij Gökmen Tanis toch écht terrorisme was

Geen categoriemrt 19 2019, 12:00
Het is de vraag die menigeen nog altijd bezig houdt. Was de drievoudige moord die de gestoorde schutter Gökmen Tanis gisteren pleegde in Utrecht een vorm van eerwraak, of was het terrorisme? Het Openbaar Ministerie gaat nog altijd uit van het laatste: alle omgekomen lieden hadden namelijk geen enkele relatie met de schietgrage moord-Turk.
Terwijl half Nederland (hallo Arzu Aslan!) gisteren al zeker wist dat we te maken hadden met een gevalletje eerwraak, gooit het Openbaar Ministerie vandaag een moersleutel in het Utrechtse tandwiel. De openbare aanklagers gaan nog altijd uit van een terroristisch motief, zo laten zij mededelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Gökmen Tanis geen enkele relatie had tot de doodgeschoten of verwonde mensen. Geen van allen wist van zijn bestaan, en vice versa.
Het scenario eerwraak lijken we daarmee van de lijst van mogelijke gebeurtenissen te kunnen schrappen:

"Volgens het OM is niets gebleken van een relatie tussen de slachtoffers en de schutter. Gisteren werd nog gedacht aan een familiedrama, en gingen er geruchten dat een vrouwelijk slachtoffer de vrouw of schoonzus van Gökmen T. zou zijn. De drie overleden slachtoffers zijn een 19-jarige vrouw uit Vianen, en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht. "

Ook heeft het OM een briefje gevonden waarin Tanis kennelijk het één en ander vertelt over zijn beweegredenen - dit briefje is overigens niet openbaar gemaakt. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten