Als het aan het CDA en de PvdA ligt krijgen we binnenkort een landelijk sisverbod: mondje dicht tegen vrouwen

Als het aan het CDA en de PvdA ligt krijgen we binnenkort een landelijk sisverbod: mondje dicht tegen vrouwen

In Rotterdam en Amsterdam was er al sprake en een discussie rondom een sisverbod. Ditmaal gaat de landelijke politiek er ook nog overheen. Het moet geen lokale aangelegenheid zijn, maar landelijk beleid worden. Sissen richting vrouwen? Huppakee, een boete. Niet alleen sissen, maar elke vorm van seksuele intimidatie die nu niet als zodanig wordt behandeld, moet er aan geloven.

Wij denken dat het belangrijk is dat deze normstelling overal geldt. Het is immers niet normaal dat mensen zich niet meer veilig voelen op straat. Het kan wat ons betreft niet langer zo zijn dat onverlaten heersen over de straten, anderen serieus intimideren en daar gewoon mee weg kunnen komen. Laat maar duidelijk zijn wat niet getolereerd wordt, en dan hebben we het beslist niet over wat nagefluit, hoe hinderlijk soms ook. Nee, het gaat hier om lieden die anderen vrees aanjagen’, zegt Van Toorenburg (CDA) zaterdag.

De bedoeling is natuurlijk goed, maar volgens mij heb ik al zo veel blogs geschreven over politiek beleid dat als fundament 'goede bedoelingen' heeft, maar in de uitvoering nogal gebrekkig uitpakt. Hoe gaan we dit beleid handhaven? Waar ligt de grens? Ligt die bij de intentie van de dader, of is het onderhevig aan de interpretatie van de vrouw? Heeft het wel de gewenste sociale effecten? Zo veel vragen waar niet gelijk over gediscussieerd wordt als men zo een voorstel in behandeling neemt.

In Nederland hebben we al een tekort aan politie agenten en ook te weinig kapitaal om de agenten die we hebben op hun effectiefst hun werk te laten doen. Dan is er natuurlijk een voorkeur voor duidelijke regelgeving en handhaving. Dit soort regelgeving handhaven is moeilijk en tijdrovend, omdat er vaak toch nog een bepaalde vorm van nuance is en complexiteit. Daarom lijkt mij dit soort wetgeving wel mooi, maar niet te handhaven.

https://www.youtube.com/watch?v=8ezTimkQyGI

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties