Als je ziet wat deze man een kleuter aandeed begrijp je waarom hij een borgtocht kreeg van 1 miljoen dollar

Als je ziet wat deze man een kleuter aandeed begrijp je waarom hij een borgtocht kreeg van 1 miljoen dollar

Oftewel 900.00 euro.

Op DDS willen we graag tijd en aandacht schenken aan positieve verhalen waaruit blijkt dat mensen, organisaties en instellingen samen hun best doen om de maatschappij te verbeteren, maar helaas gebeuren er ook een hele boel dingen die absoluut niet kunnen. Dit verhaal is daar een voorbeeld van:

Police in California were able to crack down on a “disturbing” case of child abuse so quickly after video evidence of it went viral. The incident happened at Vest Market in Bakersfield, California, and was posted on Facebook Thursday. The video shows a toddler running down an aisle away from a man who chased after him.

De man sloeg het arme kind vervolgens zo hard dat 'ie op de grond viel - wellicht bewusteloos.

child-abuse_2

Wie de man in de video was? De vader van het jongetje.

Ja, dat leest u goed. De vader - die de kleuter moet beschermen, die hem moet steunen, die hem klaar moet maken om op latere leeftijd een succes van zijn leven te maken, die man slaat hem keihard tegen de grond en laat hem vervolgens naar buiten slepen door zijn vrouw.

Is er dan helemaal geen goed nieuws? Wel degelijk - gelukkig maar. De man werd enkele uren na deze verschrikkelijke daad geïdentificeerd en opgepakt. Het ging om de 23-jarige Justin Whittington. Whittington is - terecht - meteen aangehouden en zijn borgtocht bedraagt maar liefst 1 miljoen dollar, oftewel 900.000 euro. Met andere woorden: die komt nog lang niet vrij.

Hoewel dit verhaal uit Amerika komt worden er in Nederland ook stelselmatig kinderen mishandeld. Er zijn verschillende websites en organisaties die daar iets aan proberen te doen, o.a. van de staat zelf. Het is van het grootste belang dat we als maatschappij dit soort wangedrag aanpakken en mishandelde kinderen beschermen.

De video van de beveilingscamera's staat hieronder.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties