Alweer gemiep over ongelijke salarissen mannen en vrouwen

Geen categoriemrt 10 2014, 9:00
Houdt die onzin dan ook nooit op? De PvdA heeft weer eens een onzinnig plan dat uitgaat van de premisse dat vrouwen zielige schepsels zijn, en mannen gemene onderdrukkers.
Tussen al het tumult over de gemeenteraadsverkiezingen door heeft de PvdA kennelijk nog kans gezien om een proefballonnetje op te laten over het loonverschil tussen mannen en vrouwen. Volgens mij hebben velen het gemist, dus met het gevaar slapende honden wakker te maken rapporteer ik toch maar:

PvdA: openheid over loonverschil man en vrouw

"Uit onderzoek blijkt dat vrouwen aan het eind van hun loopbaan gemiddeld 135.000 euro minder hebben verdiend dan mannen. "

Regeringspartij PvdA voert de druk op bedrijven op om het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen op te heffen. De sociaal-democraten komen met een wetsvoorstel dat bedrijven verplicht cijfers over ongelijkheid tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers te publiceren.

Dit is om vier redenen echt een compleet onzinnig en ongewenst plan van de zweefsocialisten van de PvdA.
De eerste reden is dat Nederlandse vrouwen nu eenmaal de parttime kampioenen van de wereld zijn. Nergens ter wereld wordt zo ontzettend veel in deeltijd gewerkt als in Nederland, en dan met name in het vrouwelijke smaldeel. Heel logisch dus, dat je, tegen de tijd dat je met pensioen gaat als parttimer, de rekening opmaakt en ziet dat je minder geld hebt verdient dan collega's die altijd fulltimebetrekkingen hebben gehad.
De tweede reden is nogal biologisch van aard. Ziet u? Vrouwen zijn nu eenmaal in staat om kinderen te baren. Mannen niet. Vrouwen krijgen van de overheid dan ook vele weken zwangerschapsverlof, die de werkgever verplicht moet betalen. Mannen komt deze regeling niet toe. In dat licht bezien: is het niet logisch dat werkgevers de kosten die zij maken om vrouwen die op dat moment geen werk verrichten betaald thuis te laten zitten, gedurende de gehele loopbaan weer op ze proberen terug te verdienen.
Reden nummer drie is nogal technisch van aard: hoeveel een persoon verdient is een zaak tussen de werkgever en de werknemer. Dat is een privé-afspraak met wie verder niemand zich te bemoeien heeft. Het geeft echt geen pas om je als overheid tussen de partijen te wurmen en aan alle kanten openheid gaat eisen. Het is - in essentie - gewoon een schending van de contractvrijheid.
En de vierde reden is even kort als simpel: vrouwen onderhandelen doorgaans niet hard genoeg. Of dit een biologisch of cultureel dingetje is, durf ik m'n handen niet aan te branden. Maar iedereen die samenwerkt met vrouwen die wél een felle mening hebben, weten dat zij niet minder betaald krijgen dan hun mannelijke functiegenoten. Kortom: voor een groot deel hebben vrouwen die achtergestelde betalingspositie aan zichzelf te danken. Heeft niks met zogenaamde mannelijke disciminatie te maken, of iets dergelijks.
Met andere woorden: weg met dit seksistische PvdA-plan. Het enige wat de partij zal bereiken is dat de overheid wéér meer macht krijgt over de arbeidsbetrekking tussen werkgever en werknemer, en de private partijen minder. Bij een participatiemaatschappij, welke de PvdA zegt te willen, zijn dat soort effecten extreem onwenselijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten