Amendement schaft vergoeding vliegen met Business Class af voor Europarlementariërs. Dan doen D66, ChristenUnie en SGP dit

Geen categorieapr 15 2016, 19:00
Je verwacht toch niet van de boven-ons-gestelden dat ze samen met het plebs in Economy Class reizen?
Gisteren stemde het Europees Parlement over het volgende amendement:
Screen Shot 2016-04-15 at 15.36.34
Met andere woorden, indien aangenomen zou het amendement ervoor zorgen dat Europarlementariërs niet langer op kosten van de belastingbetaler met Business Class kunnen reizen.
Het lijkt me absoluut geen slecht idee, zeker niet omdat deze vrolijke lieden natuurlijk wél met subsidie in de Economy Class kunnen gaan zitten. Hele hordes belastingbetalers doen hetzelfde als zij reizen, ja, ook voor het werk. Zo zwaar is dat allemaal niet.
Helaas denken de belastingvergooiers in het Europees Parlement daar net een beetje anders over. Het amendement werd namelijk verworpen (245 voor [het schrappen van de vergoeding], 335 tegen).
Onder die laatsten bevinden zich enkele vrienden van de Nederlandse belastingbetaler:
https://twitter.com/DirkGotink/status/720946183187902464
Jawel, D66, ChristenUnie én de zogenaamde streng gelovige protestanten van de SGP vinden het volstrekt normaal om belastingcenten over de balk te smijten. Zij zijn namelijk Europarlementariërs en dus boven ons gesteld. Je sluit dat soort snobs toch niet op bij het plebs? De gedachte alleen al! De rillingen lopen me over het lijf.
Vergelijk dit even met de regels voor Tweede Kamerleden (in Europa moet er altijd Economy gevlogen worden en tot 750 kilometer moet er zelfs met de trein gereisd worden) en je begrijpt meteen waarom enigszins luie, maar op het pluche gestelde politici maar wat graag op de kieslijst voor het Europees Parlement komen. Het is werkelijk een fantastisch betaald lui-lekker-baantje waarbij je ook nog eens allerlei leuke extra's krijgt zoals vergoedingen voor het vliegen met Business Class. Natuurlijk moet je totaal geen last hebben van normen en waarden om daar optimaal gebruik van te maken, maar blijkbaar is dat geen enkel probleem voor onze vrienden van D66, CU en de SGP.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten