Cavia verbrandt bijna levend in woningbrand. Dan komt de beste brandweerman ter wereld in actie

Geen categorieapr 15 2016, 20:00
Wil je nog meer bewijs dat brandweermannen moderne helden zijn? Lees dan dit verhaal.
Een brandweerman in de Amerikaanse staat Florida redde vorige week het leven van een bijzonder gewaardeerd gezinslid: een cavia die naar de naam Rodney luistert.
Zijn kantoor publiceerde vorige week vrijdag enkele foto's van de reddingsactie op Facebook... en ze zijn werkelijk hartverwarmend.
[caption id="attachment_135870" align="aligncenter" width="628"]De held van de dag: brandweerman John Williams. Bron: Facebook. De held van de dag: brandweerman John Williams. Bron: Facebook.[/caption]
Volgens de brandweerman begon de brand in de keuken van de woning. Eigenaresse Kristi Waller was op dat moment naar de dokter gegaan met haar dochtertje. Haar vriend was alleen achtergebleven in het huis en wilde graag wat patat frituren. Dat liep niet goed af: hij raakte ernstig verbrand aan zijn gezicht, waarna de hele keuken in de fik vloog.
Vervolgens verspreidde de brand zich. De brandweer kwam daarom in actie. Niet alleen bestreden de mannen het vuur, maar ze voerden ook nog eens een reddingsactie uit: cavia Rodney kon niet ontsnappen en zou levend verbranden. Brandweerman John Williams wilde dat niet laten gebeuren. Gewapend met een waterslang een zuurstofmasker ging hij op pad.
[caption id="attachment_135871" align="aligncenter" width="921"]Kristi Waller met haar maatje Rodney. Bron: Facebook. Kristi Waller met haar maatje Rodney. Bron: Facebook.[/caption]
Na Rodney uit de brandende woning te hebben gehaald zette brandweerman John hem vervolgens het zuurstofmasker op. Hierdoor kon de cavia al snel weer goed ademen.
[caption id="attachment_135872" align="aligncenter" width="629"]Kristi Waller is maar wat blij dat Rodney het er levend vanaf heeft gebracht. Bron: Facebook. Kristi Waller is maar wat blij dat Rodney het er levend vanaf heeft gebracht. Bron: Facebook.[/caption]
Achteraf liet Kristi weten dat ze brandweerman John ontzettend dankbaar was voor zijn heroïsche ingrijpen:

"Ik heb brandweermannen altijd gerespecteerd, maar om te zien dat ze zich zo druk maakten om zo'n klein wezentje heeft me echt geëmotioneerd."

We kunnen ons er iets bij voorstellen. Geweldig dat het goed gaat met Rodney, en dat allemaal dankzij de held John Williams.
Screen Shot 2016-04-15 at 19.18.41
Overigens is er een GoFundMe pagina opgezet voor Kristi en haar kinderen. Als je vandaag graag iets goeds wilt doen, doneer dan een paar centen. Ze hebben al meer dan $1500 opgehaald, maar willen graag naar de $5000 toe zodat ze zich weer kunnen herpakken na deze verschrikkelijke brand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten