"Amerika wil niet luisteren" - Ook Rusland zegt kernwapenverdrag op te schorten

Geen categoriefeb 02 2019, 13:00
Poetin laat zich niet kennen! Hij gaf vandaag aan ook het INF-kernwapenverdrag op te schorten en kondigde eveneens aan direct nieuwe raketten te gaan bouwen! "Amerika is niet bereid te luisteren," aldus Poetin.
De aanleiding voor het opschorten van het verdrag door de Amerikanen is een Russische raket waarvan Rusland zegt dat het een bereik van 480 km heeft, terwijl het verdrag gaat over raketten met een bereik van 500-5500 kilometer. In plaats van die raket te testen of in ieder geval de specificaties te bekijken, zit de Verenigde Staten hoog in de gordijnen en klimmen NAVO-landen als Nederland er zonder blikken of blozen achteraan.
Poetin gaf gisteren en vandaag aan dat de Amerikanen laten blijken niet bereid zijn te luisteren, en dus bedenkt Poetin zich geen moment. Nieuwe wapens staan direct op de planning en ontwapeningsgesprekken zullen niet vanuit de Russen worden geïnitieerd.
Zoals in dit artikel al werd aangegeven, lijkt het er meer op dat de VS zich zorgen maakt over de wapenontwikkeling van China, die niet onder het verdrag valt, en zoekt de VS een manier om onder het verdrag uit te komen. Poetin zal ook van deze analyse op de hoogte zijn en bedenkt zich dus geen moment.
Niet zo gek ook, want vanuit zijn optiek wordt z'n land door 'westers imperialisme' bedreigd, wordt de oorlog in Oekraïne volledig in zijn schoenen geschoven, krijgt hij de ene na de andere beschuldiging (hè Halbe?) van spionage en vergiftiging over zich heen, krijgt hij hypocriete kritiek over zijn inmenging in Syrië te verduren en nu wordt er ook nog eens niet geluisterd naar zijn verdediging tegen de beschuldiging van het schenden van zo'n iconisch verdrag. Tel daar ook nog bij dat de EU een eigen leger wil 'om Russische dreiging' het hoofd te bieden. Ja, ik zou m'n arsenaal ook maar weer op gaan bouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten