Amerikaanse dronkelap sluit zich aan bij ISIS, wordt gevangengenomen door Koerden

Amerikaanse dronkelap sluit zich aan bij ISIS, wordt gevangengenomen door Koerden

De jihadist staat erbij als een zielige peuter terwijl de Koerden hem ondervragen.

Je hebt verschillende gradaties van domheid, maar deze Amerikaanse ISIS-strijder spant écht de kroon. Mohammed Jamal Khweis, een 26-jarige Amerikaan, sloot zich begin december aan bij ISIS, samen met een jonge Irakese vrouw. De ISIS-vreugde van het jonge paar was van korte duur, want deze week probeerden ze samen het ISIS-gebied te ontvluchten. Kennelijk was het leven in het Kalifaat toch niet zo'n pretje?

Maar de Koerdische strijders die tegen ISIS vechten, waren niet van plan om het jihadistenkoppel te laten ontsnappen, en namen hen gevangen. Hier zie je hoe Mohammed in het Engels wordt ondervraagd:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Hij staat er nogal suf en bedremmeld bij, waarschijnlijk niet zoals hij het zich had voorgesteld. Van "stoere" strijder naar sneue gevangene. Maar wat de actie van Mohammed nog veel dommer maakte, is dat hij al zijn documenten bij zich had. Zijn creditcards, bijvoorbeeld, en zijn rijbewijs.

ht_khweis_license_wide_lf_160314

De Koerden konden dus direct vaststellen dat het hier ging om een Amerikaan uit de staat Virginia. Zorgwekkend: Mohammed stond niet op de radar van de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Ondanks het feit dat de NSA zo'n beetje iedereen bespioneert, was deze ISIS-fanaat dus door de mazen van het net geglipt.

Screen Shot 2016-03-17 at 11.09.12

Mohammed was wel eerder in aanraking gekomen met de politie in de VS, waarbij de bovenstaande mugshot-foto werd genomen. De reden? Openbare dronkenschap... Van dronkelap naar ISIS-strijder naar krijgsgevangene van de Koerden: de carrière van een absolute loser.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Verenigde Staten ISIS Koerden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties