Amsterdam weet het beter: alle daklozen naar binnen

Geen categorienov 30 2010, 14:00
Hoofdstuk 298481901 van uw favoriete boek: de overheid weet alles beter.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft dinsdag besloten dat alle daklozen door het huidige winterweer 's nachts verplicht naar binnen moeten. Hij heeft daartoe een noodverordening afgekondigd, maakte de gemeente dinsdag bekend.

De maatregel houdt in dat daklozen tussen 23:00 en 07:00 niet op straat mogen verblijven. Je zou denken dat, hoewel zwervers arm zijn, zij net als u en ik vrije burgers zijn, maar niets is minder waar. Nee. Als echte socialist weet Eberhard van der Laan het namelijk beter. Het is buiten koud, dus is het onverstandig voor daklozen om buiten rond te hangen. Doen ze dat toch, tsja, dan moeten gedwongen worden zich verstandig te gedragen. Zo gaat dat in onze mooie socialistische samenleving: wat nou eigen verantwoordelijkheid en vrijheid van beweging?
Het is op zich prima dat de overheid meer bedden neerzet in opvanglocaties voor daklozen, om ze zo een warm bed te kunnen geven als zij genoeg hebben van de kou. Maar om ze daartoe te dwingen is absurd. Waar je de nacht doorbrengt is jouw keuze, niet die van de overheid. Dat geldt voor u en mij, maar ook voor daklozen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten