Amsterdam weet het beter: alle daklozen naar binnen

Amsterdam weet het beter: alle daklozen naar binnen

Hoofdstuk 298481901 van uw favoriete boek: de overheid weet alles beter.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft dinsdag besloten dat alle daklozen door het huidige winterweer 's nachts verplicht naar binnen moeten. Hij heeft daartoe een noodverordening afgekondigd, maakte de gemeente dinsdag bekend.

De maatregel houdt in dat daklozen tussen 23:00 en 07:00 niet op straat mogen verblijven. Je zou denken dat, hoewel zwervers arm zijn, zij net als u en ik vrije burgers zijn, maar niets is minder waar. Nee. Als echte socialist weet Eberhard van der Laan het namelijk beter. Het is buiten koud, dus is het onverstandig voor daklozen om buiten rond te hangen. Doen ze dat toch, tsja, dan moeten gedwongen worden zich verstandig te gedragen. Zo gaat dat in onze mooie socialistische samenleving: wat nou eigen verantwoordelijkheid en vrijheid van beweging?

Het is op zich prima dat de overheid meer bedden neerzet in opvanglocaties voor daklozen, om ze zo een warm bed te kunnen geven als zij genoeg hebben van de kou. Maar om ze daartoe te dwingen is absurd. Waar je de nacht doorbrengt is jouw keuze, niet die van de overheid. Dat geldt voor u en mij, maar ook voor daklozen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties