Anarchistische klimaathippies van Extinction Rebellion claimen Amsterdam: 'Hele weekend klimaatprotesten, politie grijpt in!'

Anarchistische klimaathippies van Extinction Rebellion claimen Amsterdam: 'Hele weekend klimaatprotesten, politie grijpt in!'

Ink Drop / Shutterstovck

Het is weer ouderwets groengezellig in Amsterdam. Anarchistische klimaatactivisten van de rebellenclub Extinction Rebellion hebben de hele Snuifas Zuidas aan de ketting gelegd in de vorm van een hele lange lijn. Dit was echter tegen de regels, dus heeft de politie besloten om -een soort van- in te grijpen.

Het was van te voren nog zo duidelijk afgesproken met de demonstratie-schuwe groene burgemeester Femke Halsema: De klimaatactivistische rebellenclub Extinction Rebellion mocht best demonstreren voor een beter klimaat van vrijdag tot zondag, maar blokkades mochten niet worden opgeworpen door de demonstranten. En dat gebeurde dus toch.

Natuurlijk is Halsema geen voorstander van verdere escalatie, dus werden de rebelse demonstranten niet gearresteerd maar door de politie naar een andere locatie verplaatst. Zo doen ze dat immers in 'die lieve stad' waar blijkbaar alles mogelijk is.

Volgens AT5 waren de activisten van Extinction Rebellion al sinds 11.45 aanwezig op de kruising van de Beethovenstraat met de Gustav Maherlaan op de kapitalistische Zuidas. (Waar overigens de meeste kantoormedewerkers niet eens aanwezig waren vanwege corona).

De aanwezige politie riep de demonstranten uiteindelijk op om te vertrekken. Dat deden de meesten (+/- 300 anarchisten) dus NIET en daardoor voelde de politie "zich genoodzaakt om de boel te verplaatsen".

Het protest van vandaag is een onderdeel van een meerdaagse manifestatie. Komende zaterdag en zondag staan de demonstraties volgens planning op het Museumplein. Ook op andere plekken in Nederland worden demonstraties georganiseerd.

Laat de klimaatgekte maar komen dit weekend in Amsterdam, de politie is gelukkig alles behalve overbelast en helemaal fris en fruitig!

Update: Inmiddels is er een activist van Extinction Rebellion aangehouden vanwege het mishandelen van een politieagent. Dit kan nog weleens een roerig-vegan-weekend gaan worden...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties