Anderhalf dozijn gewonden bij Paasprocessie nadat 'Allah Akbar'-roeper zich plotseling tussen de gelovigen mengt

Anderhalf dozijn gewonden bij Paasprocessie nadat 'Allah Akbar'-roeper zich plotseling tussen de gelovigen mengt

Ah, het geloof van de hemelse vrede heeft diens punt weer gemaakt tijdens een Paasviering in het Spaanse Sevilla.

Vrolijk Pasen! Maar iets minder vrolijk in de Spaanse stad Sevilla, waar de jaarlijke Paasprocessie verpest is door plaatselijke immigranten die het nodig vonden om tijdens de feestelijkheden de boel op stang te jagen door "Allah Akbar" te roepen. De toegestroomde menigte raakte daardoor in paniek, en is op hysterische wijze weggevlucht. Bij het rennen zijn daarbij 17 gewonden gevallen. Kortom: voor de christelijke gemeenschap in Sevilla het slechtst denkbare begin van één van de belangrijkste weekeinden van het hele christendom:

"Yobs accused of starting stampedes at a Good Friday procession sparked panic among people by shouting 'Allah is Great', it emerged today. Eight people were arrested over the incidents in the Spanish city of Seville which left 17 people needing hospital treatment.

Local authorities said at least two of the people arrested shouted out 'Ala es grande' - 'Allah is Great' in English - and others slogans in support of Basque terrorist organisation ETA.

Eight people are still in hospital, including a 60-year-old man who suffered head injuries. His condition was described as serious."

De drie daders waren allemaal mannen tussen de 40 en 50, en bovendien afkomstig uit Senegal. Voor de goede orde: dat is een West-Afrikaans land waar 94% van de bevolking islamitisch is. De Spaanse politie kende de daders, maar dat weerhield de radbrakers er niet van om met metalen staven naar de processie te komen en daar de boel flink op stelten te zetten met islamistische slogans.

Mensen die erbij waren, omschreven het incident als een "aardbeving". Zie de beelden zelf maar...

Laten we hopen dat dit tuig flink gestraft zal worden voor hun ronduit respectloze gedrag. Het toont ook aan hoe slecht het gesteld is met de integratie in de verschillende West-Europese landen. Niet alleen worden Joden nu openlijk bedreigd door immigranten uit islamitische gebieden, maar kennelijk nu ook christenen. Een eeuwenoude traditie als de processies tijdens Pasen lijken zo noodgedwongen versoberd te moeten worden: doodzonde.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties