Anti-christelijk ISIS wil nog veel meer aanslagen plegen. Dit is hun nieuwste terreurdoelwit

Geen categorieaug 01 2016, 16:00
De recente aanslagengolf in Europa is nog maar het begin voor ISIS.
Wie dacht dat het na de golf aanslagen van de afgelopen dagen wel even klaar was met de tsunami van terreur, heeft het helaas mis. In de laatste editie van hun propagandatijdschrift Dabiq kondigt ISIS aan dat er nog veel meer terrorisme richting Europa komt.
Het tijdschrift prijst de aanslag op een homobar in Orlando, en noemt de vrachtwagenterrorist van Nice een 'ridder'. Maar ISIS is niet alleen een anti-homogroepering of een anti-Franse club, want in de nieuwste editie van Dabiq moet vooral het christendom het ontgelden. Kennelijk is ISIS in de veronderstelling dat het anti-christelijke aspect van hun jihad de laatste tijd te weinig aandacht heeft gekregen. Daarom beloven de jihadisten dat vóór het uitbrengen van de volgende editie, die waarschijnlijk over een paar maanden verschijnt, aanslagen op christelijke doelen zullen plaatsvinden.
dabiq-609529
De onthoofding van een priester in Rouen afgelopen dinsdag was dus een onheilspellende voorbode van wat nog komen gaat. ISIS geeft alvast een inkijkje in hun doelwitten de komende maanden. In Dabiq is een dodenlijst van prominente christelijke leiders gepubliceerd die door ISIS onder vuur worden genomen. Bisschoppen van de Grieks-Orthodoxe kerk en leiders van de Koptische kerk moeten op hun tellen passen, maar de meest prominente leider op de dodenlijst is Paus Franciscus.
paus
Het klinkt misschien bizar: de Paus wordt zeer goed beveiligd, en een aanslag op hem lijkt gedoemd te mislukken. Maar ISIS heeft in Parijs en Orlando laten zien dat ze in staat zijn om aanslagen te plegen die iedereen voor onmogelijk hield. En een moordaanslag op de Paus zou een enorme propagandaoverwinning zijn voor de jihadisten, die momenteel in Syrië en Irak steeds meer militaire verliezen lijden.
De huidige Paus is door zijn bescheiden, vriendelijke en warme opstelling over de hele wereld populair, ook bij mensen die zelf niet katholiek zijn. Bij bezoeken zwaait de Paus niet alleen van een afstand naar de menigte, maar gaat hij regelmatig het publiek in om handen te schudden en gelovigen te ontmoeten. Die open en bereikbare opstelling maakt hem geliefd, maar zou weleens zijn einde kunnen betekenen. Een ISIS-terrorist zou zich kunnen voordoen als een enthousiaste katholiek om dichtbij de Paus te komen. Wanneer de heilige vader in de buurt is, zal de jihadist een bom detoneren of de Paus doorzeven met kogels.
Paus kust kind
Het is een angstaanjagende gedachte, maar helaas wel iets waar we rekening mee moeten houden. Een aanslag op Paus Franciscus is een ISIS-droom die uitkomt. Het is de taak van het Westen om deze nachtmerrie nooit werkelijkheid te laten worden. De terroristen mogen nooit winnen, en daarom moeten we keihard de strijd aangaan voordat het te laat is. Bombardeer ISIS totdat de laatste strijder zich huilend overgeeft, en rust niet totdat deze terreurgroep volledig van de aardbodem is verdwenen. Kiezen we voor vrijheid, of voor onderwerping? Het is nu of nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten