Anti-semitisch Algerije blaast voetbalwedstrijd af om Israëlische coach

Geen categoriejul 08 2016, 16:00
De voor september geplande wedstrijd tegen Ghana gaat niet door omdat de Algerijnen weigeren een Israëli toe te laten tot hun land.
Voeg Algerije maar alvast toe in je lijstje aan schurkenstaten, want het anti-semitisme rijst daar inmiddels ook de pan uit, in trieste navolging van vele andere landen in de regio. In september zou het Algerijnse voetbalteam een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen het team van Ghana, dat naar Algerije zou vliegen voor de gelegenheid. De Ghanezen zullen echter thuis moeten blijven, doordat de naam en nationaliteit van de coach van het nationale team de Algerijnen niet aanstond: de Israëlische Avram Grant, vanzelfsprekend een onmisbaar deel van het team mocht niet meereizen: het is hem verboden Algerije te betreden. Als gevolg daarvan is besloten om de wedstrijd dan maar helemaal niet door te laten gaan, want een team zonder coach is als een moslim zonder Koran.
Dat tweede zou ik in dit geval echter van harte aanraden. Het is natuurlijk niet voor het eerste dat we vanuit islamitische hoek zware discriminatie waarnemen jegens Israëli's, en joden in het algemeen. Dat zit helaas diep geworteld in de heilige geschriften van de Islam. Hoewel alle ongelovigen sowieso al minderwaardig zijn, zijn de joden nog tien keer zo erg. Een 'passende behandelingen' van de aanhangers van het jodendom wordt dan ook aanbevolen door dit boek.
Toch is het onwaarschijnlijk dat het gros van de moslims deze passages ook daadwerkelijk ooit zelf heeft gelezen. Jodenhaat zit diep geworteld in de islamitische samenleving. En dat is ontzettend jammer: dat er in de Koran iets staat is één ding, maar in andere heilige boeken staan af en toe ook passages die niet meer al te letterlijk moeten worden genomen tegenwoordig. Het verschil zit hem in de hedendaagse interpretatie van dit soort teksten. Waar ik nog nooit iemand zich heb zien opwinden om de belediging van Jezus of Moses, is elk negatief woord richting de profeet die in vrede moge rusten meteen aanleiding voor in het beste geval een demonstratie, en in het ergste geval een moord of aanslag.
De islamitische wereld is een kruitvat dat op springen staat, en alleen moslims zelf - door het onvoorwaardelijk afzweren van dit soort walgelijke praktijken - kunnen die situatie verbeteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten