Facebookoplichter probeert geld af te troggelen. Dit is hoe hij keihard wordt teruggepakt!

Geen categoriejul 08 2016, 17:00
Deze oplichter wordt op de mooiste manier ooit teruggepakt.
Iedereen is er inmiddels wel bekend mee: de mailtjes waarin een Afrikaanse oliebaron, een voormalige - niet zo betrouwbare - minister van Financiën of een verbannen prinses je hulp nodig heeft om bakken met geld uit zijn land te sluizen. Daar hebben ze echter wel hulp bij nodig, en daarom sturen ze jou - een volkomen vreemdeling - een bericht waarin staat hoe je kunt helpen. Jij kunt een groot deel van het geld krijgen, maar helaas heeft de persoon in kwestie, ondanks het bezit van al die miljoenen, geen geld om de bankkosten (of iets vergelijkbaars) te betalen. Het klinkt allemaal te onbetrouwbaar voor woorden, en dat is het natuurlijk ook.
Toch zijn er al veel mensen ingetrapt, die daardoor financieel geruïneerd zijn. Gelukkig zijn er ook mensen aan de andere kant van het verhaal die juist hun best doen om dit soort oplichters op te lichten. Er bestaan hele communities van zogenaamde 'scambaiters', die reageren op de verzoeken van de oplichters. Vanzelfsprekend sturen ze geen geld, maar houden ze hen zo lang mogelijk aan het lijntje, zodat ze ondertussen andere slachtoffers niet kunnen lastigvallen. Sommigen zijn hier inmiddels zo goed in geworden dat ze het zelfs voor elkaar hebben gekregen dat de charlatans zelf kosten hebben moeten maken, bijvoorbeeld om naar een niet-bestaande ontmoeting te komen met de scambaiter.
Deze man, gebruiker Sebastiankirk van internetforum Reddit, had echter met een Facebookoplichter te maken. Steeds vaker voegen random mensen je daar toe, maar opvallend vaak zijn dit beeldschonen - uiteraard single - dames uit landen als Rusland of Oekraïne. En hoewel ze je nooit eerder ontmoet hebben willen ze niets liever dan jou ontmoeten, om samen eens fijn de bloemetjes buiten te zetten... Één van deze oplichters was de zogenaamde 'Sarah', die het voorzien had op de Deen in kwestie. Hij heeft wel zin in een lolletje, en besluit om de hele tijd op de berichten van 'Sarah' te antwoorden met zinnen uit songtekst van de hit 'Hello' van Adele. In het begin speelt Sarah nog lief mee, maar uiteindelijk ziet ze (lees: hij) wel in dat ze zelf voor de gek wordt gehouden. En dan wordt onze internetoplichter woedend! Het is geweldig om te zien hoe het gesprek zich ontwikkelt. Lees zelf mee, en geniet van deze geniale terugpakactie van de Deen:
Hello_0Hello_2Hello_3Hello_4Hello_5Hello_6Hello_7Hello_8Hello_9Hello_10Hello_11Doei!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten