Politie krijgt vreselijk bericht van opgesloten jongen. Dit is hoe weinig hij weegt wanneer ze hem eindelijk bevrijden

Politie krijgt vreselijk bericht van opgesloten jongen. Dit is hoe weinig hij weegt wanneer ze hem eindelijk bevrijden

Twee jaar lang in een kamer vol kakkerlakken...

De agenten konden nauwelijks geloven wat ze aantroffen toen ze een inval deden bij een woning in Madrid. Even daarvoor hadden ze een verschrikkelijke e-mail binnengekregen met een adres en de volgende tekst:

"Red me. Hulp. Help me. Ik ben wanhopig. Mijn vader mishandelt me. Ik word gevangen gehouden. Alsjeblieft, probeer niet te antwoorden op dit bericht want dan vermoordt hij me."

Wat doe je in zo'n geval? De Spaanse politie nam het zekere voor het onzekere, verkreeg een huiszoekingsbevel en viel de woning binnen. Eigenlijk verdiende het huis de naam 'woning' nauwelijks: het was een gigantische rotzooi en overal liepen kakkerlakken. Toen ze de jongen vonden, werd hun ergste nachtmerrie waarheid. De jongen zat al twee jaar lang onder erbarmelijke omstandigheden gevangen in een smerige ruimte met tralies voor de ramen en deuren. Hij was 19, maar zo zag hij er niet uit. Door jarenlange ondervoeding woog hij slechts 40 kilo, een normaal gewicht voor 12-jarige.

De vader van de jongen is geestelijk gestoord en lijdt aan waanvoorstellingen. Zo dacht hij dat de Russische maffia hem en zijn zoon wilde vermoorden, en uit 'bescherming' had hij zijn zoon opgesloten in huis. De jongen had beschikking over een computer met allerlei internetfilters waardoor hij geen contact kon zoeken met de buitenwereld. Uiteindelijk was het de zoon toch gelukt om de internetfilters te omzeilen, en slaagde hij erin om contact op te nemen met de politie.

360E8D6900000578-0-image-a-3_1467933289886

Net op tijd: de jongen was er zo slecht aan toe dat hij in een laken het huis uit werd gedragen, en direct doorging naar het ziekenhuis. Naast zijn extreme vermagering leed hij ook aan allerlei verwondingen en blessures, omdat zijn vader hem vaak een pak slaag gaf en hij geen medische verzorging kreeg. Het is nog maar de vraag of de jongen er ooit weer helemaal bovenop komt na twee jaar lang een horrorscenario te hebben doorstaan. Sowieso zal hij altijd een trauma met zich meedragen.

360E8D6D00000578-0-image-a-4_1467933293325

Gelukkig maakte de politie een einde aan deze nachtmerrie, maar de vraag is hoeveel andere kinderen dit doormaken. Hoeveel kinderen worden door hun ouders vastgehouden in vreselijke omstandigheden? Eens in de zoveel tijd lees je weer een verhaal van kinderen die zijn bevrijd: prachtig nieuws. Maar we kunnen alleen maar gissen naar het aantal kinderen dat op dit moment een soortgelijk lot treft. Let dus altijd goed op: gedragen mensen in je straat zich verdacht, alsof ze iets te verbergen hebben? Hoor je vreemde geluiden bij je buren? Aarzel niet om de politie te contacteren als je vermoedt dat er iets aan de hand is: beter een onterechte melding, dan een kind dat in zulke omstandigheden gevangen zit.

360E8D6100000578-0-image-a-2_1467933286326

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties