shutterstock 1625951248

Antwerpen stelt avondklok in (en uit), ook Madrid scherpt regels aan

Geen categoriejul 28 2020, 19:00
België werd vandaag het land met de meest strikte coronamaatregelen van Europa, door een avondklok voor Antwerpen in te voeren. Juridisch bleek het nog niet helemaal rond, dus de maatregel loopt wat vertraging op, maar hij komt er!
België
België behoorde al tot de Europese landen met de meest strenge maatregelen tegen het coronavirus, en doet daar nu dus nog een schepje bovenop. Zo'n 50 procent van álle besmettingen komt uit Antwerpen. Politici negeerden tijdenlang het advies van virologen, vooral toen men met de versoepelingen begon, waardoor het virus nu weer is opgelaaid.
Nu blijken ze echter weer te luisteren, ondanks het feit dat virologen met voorstellen voor impopulaire maatregelen kwamen. Die voelden zich echter genoodzaakt om met zulke drastische voorstellen te komen, omdat ze zagen dat het in dat land volledig de verkeerde kant uit bleek te gaan.
Naast de avondklok zijn ook mondmaskers verplicht geworden, zijn feesten en evenementen (in de hele regio) verboden en wordt met klem aan de burger gevraagd om zich niet onnodig in de regio te verplaatsen. En, zo waarschuwt de Belgische regering, er zal 'strikt gehandhaafd' worden.
Spanje en Italië
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft specifiek voor Barcelona en andere Spaanse voorsteden code oranje afgekondigd. De Italiaanse regering wil de noodtoestand met drie maanden (tot eind oktober) verlengen, al zou dat ook gemotiveerd kunnen zijn door het geld dat daardoor beschikbaar komt. De angst voor een tweede golf zit er in die landen wel echt goed in, wat volgens mij alleen maar kan betekenen dat Nederland ook niet lang meer 'in versoepelde staat' zal blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten