Appjes! Nicki Pouw-Verweij bagatelliseert Holocaust: vergelijkt abortus met jodenvervolging

Appjes! Nicki Pouw-Verweij bagatelliseert Holocaust: vergelijkt abortus met jodenvervolging

Joost Eerdmans, Eva Vlaardingerbroek en Nicki Pouw-Verweij. Bron: FVD/YouTube.

Indien mensen zich afvroegen waarom Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek willen dat er geen grootschalig onderzoek wordt gedaan naar de inhoud van de BorrelFVD appgroep is hier het antwoord. Alweer.

Gisteren kon De Dagelijkse Standaard al berichten publiceren die Nicki Pouw-Verweij had geplaatst in de inmiddels beruchtte WhatsApp-groep BorrelFVD. In die appgroep legde deze dame -- die nu aangeeft enorm geschrokken te zijn van uitspraken die zij toedicht aan Thierry Baudet -- uit dat ze het helemaal prima vond dat scholen homoseksuele docenten weigeren. Want, ach, als je als homo niet vertelt dat je homo bent weet niemand het. Een soort Nederlandse versie dus van no show no tell.

Appjes! Nicki Pouw-Verweij bagatelliseert Holocaust: vergelijkt abortus met jodenvervolging

Dat is natuurlijk niet hoe we omgaan met de homoseksuele medemens in ons land. Iedereen is gelijk. Niemand hoeft zich voor zijn seksualiteit te schamen... en er al helemaal niet over te zwijgen.

Maar dat waren niet de enige opmerkelijke berichten van Nicki Pouw-Verweij in de appgroep (waarvan ze nu beweert geschrokken te zijn dat er soms zeer walgelijke uitspraken in gedaan werden door anderen). Nee. Mevrouw had ook het één en ander te zeggen over abortus en over de holocaust.

Want, zei ze in een paar van de ruim berichten die ze in de appgroep publiceerde (!!!!!) eigenlijk is abortus net als de holocaust.

"Eigenlijk vind ik dat nog wel het naarst," aldus mevrouw de senator, "dat we gewoon een arbitraire grens kunnen bepalen wanneer iets waardig van leven is of niet, waar geen medische of wetenschappelijke basis voor is."

Oké, dat zullen mensen die anti-abortus zijn het met je over eens zijn. Maar dan komt het. "Zelfde als dat gebeurde om slavernij te verantwoorden... Of de jodenvervolging."

Say what?

Abortus is te vergelijken met de holocaust?

Tja.

Natuurlijk is Pouw-Verweij niet de enige met boter op haar hoofd. Datzelfde geldt voor Eva Vlaardingerbroek. Deutschland, Deutschland über... Juist.

Appjes! Nicki Pouw-Verweij bagatelliseert Holocaust: vergelijkt abortus met jodenvervolging

Een grap? Mogelijk. Maar dan wel een grap van het soort waarvoor ze anderen nu de maat neemt.

En Nausicaa Marbe heeft nog meer kritiek:

Iets met boter op het hoofd, geloof ik. Geen wonder dat critici van de twee dames hen van hypocrisie beschuldigden de afgelopen dagen...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties