Artikel1 opent de beerput over DENK: 'daar stonden de Turken altijd boven de Surinamers!'

Geen categoriefeb 09 2017, 8:00
Om redenen die hier niet weer genoemd hoeven te worden, zijn wij bij De Dagelijkse Standaard doorgaans niet zo laaiend enthousiast over het verhaal van Sylvana Simons' splinterpartij van een splinterpartij, Artikel1. Als het over de aantijgingen richting DENK gaat, moeten we hen echter 100% gelijk geven.
Sinds Sylvana net voor de Kerst onverwachts besloot een streep door haar samenwerking met opperturken Kuzu en Öztürk te zetten, was het zeker geen vrede op aarde meer tussen de drie. DENK kwam al snel met een heuse schadeclaim richting Sylvana en haar nummer twee, Ian van der Kooye: die zouden samen meer dan 70.000 moeten betalen om 'contractbreuk'. Grappig, hoeveel betaalden Kuzu en Öztürk ook alweer aan de PvdA toen ze er met hun zetels vandoor gingen?
Maar de vete zit veel dieper dan dat. We weten natuurlijk allemaal al sinds dag één dat DENK een wolf in schaapskleren is. Ze zeggen dat ze "alle Nederlanders" willen verenigen, maar stiekem is het gewoon een partij voor Turken, door Turken. Wat overigens prima is, zolang je daar gewoon lekker eerlijk voor uitkomt. Helaas is eerlijkheid, zoals wij maar al te goed weten, nou niet bepaald één van de speerpunten van de DENK'ers.
Je kunt je met die kennis in het achterhoofd dan ook afvragen wat Sylvana en Ian - beiden met een Surinaamse 'migratieachtergrond' - in hemelsnaam bij die Nederturkse partij te zoeken hadden. Inmiddels is duidelijk dat ze er puur de rol mochten spelen van de 'boze zwarte man en vrouw', in de hoop om bij die groepen ook nog wat stemmen weg te snoepen. Diezelfde Ian van der Kooye, die nu bij Artikel1 aan het werk is, heeft tijdens een partijbijeenkomst echter duidelijk gemaakt hoe ziek DENK wel niet in elkaar zat. Kuzu en Öztürk vonden het ongetwijfeld hartstikke vermakelijk dat het Surinaamse duo bij hun partij was gekomen, maar ze moesten dan wel hun plaats kennen: "bij DENK stonden de Suri's altijd onder de Turken", aldus Van der Kooye. Nou, "not on my watch, en niet on Sylvana's watch!' voegt hij eraan toe. Kijk en huiver zelf maar:
Behalve dat er dus een overduidelijke 'rassenhiërarchie' blijkt te zijn bij DENK - Turkey first! - werd er zelfs op de tweede plek niets gedaan met die dingen die hij en Sylvana als problemen zagen. Deze zogenaamde 'black issues', zoals hij het zelf noemt, zouden onder het bewind van opperhoofd Kuzu puur worden gebruikt voor het eigen gewin, oftewel om zieltjes aan te trekken op 15 maart. Je kunt je afvragen wat er erger is: die hele issues zo opblazen dat ze alleen nog maar gebruikt kunnen worden om verdeeldheid in de Nederlandse maatschappij te zaaien, of nog verder gaan en ze gewoon puur misbruiken.
Wat het antwoord daarop ook moge zijn, DENK heeft beide tactieken maar al te graag willen uitbuiten. Dat heeft ze dus echter wel mooi de woede van die boze zwarte man op de hals gehaald, en wat ons betreft mag dat natuurlijk nog tot de verkiezingen doorgaan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten