"Sjoemelende" Eurofiele Rabobank publiceert belachelijk rapport: 'Bij Nexit gaan we allemaal dood!'

Geen categoriefeb 09 2017, 8:30
GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf haalt vandaag terecht keihard uit naar de eurofiele Rabobank.
Die bank heeft namelijk een rapport doen uitgaan waarin gesteld wordt dat we zo ongeveer helemaal dood gaan als we uit de Europese Unie stappen. Ja, zeggen de heren en dames bankiers, een Nexit zal echt ongelooflijke economische schade aanrichten! We kunnen Nederland dan beter maar helemaal opheffen! We gaan er 10 tot 15 procent op achteruit en de werkloosheid verdubbelt!
Goh, waar kennen we dat soort doemdenken ook alweer van? Oh ja, zoals GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf terecht stelt beweerde het Eurofiele kamp in Groot-Brittannië precies hetzelfde in de aanloop naar het Brexit-referendum:

De Britten zouden nog net niet allemaal massaal aan de geeuwhonger gaan, de beurskoersen zouden in elkaar donderen en weet ik welke rampspoed het eiland allemaal nog meer zou treffen. Terwijl de waarheid was: schrikreactie, herstel en straks wil en zal iedereen minstens net zo fanatiek zaken blijven doen met Groot-Brittannië als al decennia het geval was.

Als Nederland uit de EU stapt gebeurt natuurlijk precies hetzelfde. Eerst schrikken de beurzen even, maar daarna herstellen zij zich al snel weer, waarna onze leiders met andere landen kunnen onderhandelen over handelsverdragen waardoor alles prima op zijn pootje terechtkomt.
Maar ja, dat is natuurlijk veel minder spectaculair dan roepen dat we allemaal hartstikke doodgaan als we eruit stappen. Dat geldt zeker voor de Rabobank en andere grote bedrijven die een persoonlijk belang bij het voortbestaan van de EU hebben.
Voordat iemand aan de overkant roept dat die brave bankiers zo nooit zouden denken en redeneren, hier een adequate samenvatting van Dijkgraaf van het wangedrag van Rabobank in de afgelopen jaren:

En ik dacht: is dat niet die bank die sjoemelde met de rekenrente Libor? Die betrokken was bij vastgoedfraude? Die middenstanders een oor aannaaide met ondeugdelijke rentederivaten? Die zogenaamd niks wist van doping bij de eigen wielerploeg? En die nu ook nog verdacht wordt van het witwassen van crimineel Mexicaans geld?

Ik denk dat ik maar even niet geloof in de eerlijke intenties van de Rabobank.

Die kan de Rabobank in zijn (bijzonder goed gevulde) zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten