Automobilisten zijn klaar met alle belastingregels! 'Jojo-beleid'

Automobilisten zijn klaar met alle belastingregels! 'Jojo-beleid'

De regels omtrent autorijden vallen niet in goede aarde. Zowel de autobranche als onderzoeksinstituten zijn van mening dat dit 'zigzagbeleid' elk doel voorbij schiet. Zo zitten deze regels vol tegenstrijdigheden en die dragen natuurlijk niet bij om de klimaatdoelen te helpen. Zelfs de Algemene Rekenkamer uitte kritiek.

Er valt dus opnieuw een flinke dreun te incasseren. In de Telegraaf valt namelijk te lezen dat vanaf de ingang van het nieuwe jaar, de bijtellingsregeling van volledig elektrische auto’s omhoog gaat van 4% naar 8%.

"Door de fiscale wijzigingen zal drie kwart van alle elektrische auto’s volgend jaar in de hoge bijtellingsklasse vallen, wat ook grote gevolgen heeft voor de groei van het ’stekkerwagenpark’. Vooral de duurdere modellen zullen daardoor in de showroom blijven staan, voorspelt automotive dienstverlener VWE."

Steven van Eijck, de voorzitter van RAI Vereniging, heeft dan ook geen goed woord over voor dit 'jojo-beleid' rondom de 'elektrificering van het wagenpark'. En ook de Algemene Rekenkamer heeft bedenkingen omtrent dit onderwerp. Zo schrijft de krant:

"De Rekenkamer kraakt in een woensdag verschenen advies ook de autobelastingen, zoals de aanschafbelasting bpm en de wegenbelasting. De schatkist incasseerde afgelopen jaar zo’n €16,6 miljard aan autobelastingen. Het stimuleren van elektrisch rijden kan de inkomsten voor het Rijk op termijn behoorlijk schaden, waarschuwen de rekenmeesters, omdat de verwachting is dat de stekkerauto in populariteit nog extra zal groeien. Daarnaast moeten veel fiscale regels een beter klimaat stimuleren, maar doen zij juist het tegengestelde. "

Dus zelfs 'de rekenmeesters' zijn van mening dat veel fiscale regels geen stimulans bieden op een beter klimaat. Tja, daar zit je dan met je goede gedrag. Kortom: de handjes kunnen weer uit de mouwen, want zo komt er natuurlijk nooit een goede oplossing. Wat een rollercoaster.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
auto's belasting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties