Automobilisten zijn klaar met alle belastingregels! 'Jojo-beleid'

Geen categorienov 28 2019, 13:08
De regels omtrent autorijden vallen niet in goede aarde. Zowel de autobranche als onderzoeksinstituten zijn van mening dat dit 'zigzagbeleid' elk doel voorbij schiet. Zo zitten deze regels vol tegenstrijdigheden en die dragen natuurlijk niet bij om de klimaatdoelen te helpen. Zelfs de Algemene Rekenkamer uitte kritiek.
Er valt dus opnieuw een flinke dreun te incasseren. In de Telegraaf valt namelijk te lezen dat vanaf de ingang van het nieuwe jaar, de bijtellingsregeling van volledig elektrische auto’s omhoog gaat van 4% naar 8%.

"Door de fiscale wijzigingen zal drie kwart van alle elektrische auto’s volgend jaar in de hoge bijtellingsklasse vallen, wat ook grote gevolgen heeft voor de groei van het ’stekkerwagenpark’. Vooral de duurdere modellen zullen daardoor in de showroom blijven staan, voorspelt automotive dienstverlener VWE."

Steven van Eijck, de voorzitter van RAI Vereniging, heeft dan ook geen goed woord over voor dit 'jojo-beleid' rondom de 'elektrificering van het wagenpark'. En ook de Algemene Rekenkamer heeft bedenkingen omtrent dit onderwerp. Zo schrijft de krant:

"De Rekenkamer kraakt in een woensdag verschenen advies ook de autobelastingen, zoals de aanschafbelasting bpm en de wegenbelasting. De schatkist incasseerde afgelopen jaar zo’n €16,6 miljard aan autobelastingen. Het stimuleren van elektrisch rijden kan de inkomsten voor het Rijk op termijn behoorlijk schaden, waarschuwen de rekenmeesters, omdat de verwachting is dat de stekkerauto in populariteit nog extra zal groeien. Daarnaast moeten veel fiscale regels een beter klimaat stimuleren, maar doen zij juist het tegengestelde. "

Dus zelfs 'de rekenmeesters' zijn van mening dat veel fiscale regels geen stimulans bieden op een beter klimaat. Tja, daar zit je dan met je goede gedrag. Kortom: de handjes kunnen weer uit de mouwen, want zo komt er natuurlijk nooit een goede oplossing. Wat een rollercoaster.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten