Meesterlijk! Creatieve boeren maken protestlied: 'Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’

Geen categorienov 28 2019, 14:08
Het was de laatste tijd een beetje stil rondom onze boeren, maar ze komen sterk terug! Na meerdere keren op het Malieveld in Den Haag gedemonstreerd te hebben tegen de maatregelen omtrent de stikstofproblematiek, komen ze nu met een andere ludieke actie op de proppen: een protestlied.
Boeren van de vereniging ‘De boer als Gastheer’, hebben hun eigen protestlied gemaakt op het nummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy. De vereniging bestaat vijf jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat deden ze met een protestlied.
De boeren laten zich hierbij van hun meest creatieve kant zien. Dat blijkt ook wel uit de tekst van het lied, die luidt: 'Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar achter iedere protestactie schuilt een diepere boodschap:

"Het is een turbulente tijd voor ons. Toch willen wij met dit lied niet te veel de nadruk leggen op alle onrust. We bezingen vooral ons enthousiasme voor het boerenwerk en het boerenleven, dat we met veel trots en liefde willen delen. We willen boer en burger verbinden en hopen dat dit lied verspreid wordt over heel Nederland, zodat de burgers ook beseffen dat ze niet zonder boeren kunnen’’, vertelt woordvoerder Marianne Blekkenhorst, zelf boerin op biologisch melkveebedrijf, ijsboerderij en brouwerij de Meulenhorst uit Ommen."

Wellicht een aardig idee om dit lied één keer per dag door de speakers van de Tweede Kamer te laten klinken? Maar of de beleidsmakers hier werkelijk gehoor aan zullen geven, zowel letterlijk als figuurlijk, valt nog maar te bezien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten